Program

2 órája

Szombaton tartják a 12. Bácskai Napot Baján

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Bácskai Napot október 5-én, szombaton Baján.

Márton Anna

A Bácska elnevezés Európában fogalom, az élelmiszeripar és egyes ipari termékek vonatkozásában sikeres hagyományokkal rendelkezik. Ezt karolja fel a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is, amikor évről évre bemutatkozó lehetőséget kíván adni minden olyan bácskai vállalkozásnak, amely fontosnak tartja termékeit megmutatni, és üzleti kapcsolatait tovább építeni a Bácskai Nap keretében.

Bácskai Nap, Baja, program
Fotónk a tavalyi Bácskai Napon készült
Fotó: Márton Anna / archív-felvétel

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara először 2005-ben hirdette meg a Kiváló Bácskai Termék díj pályázatot. A díj célja fogyasztói és üzleti elismerés azon termékeknek, amelyek a bácskai tradíciókat és elismerésre méltó ízeket hordozzák. A díj elnyerése esetén tanúsítványt adnak ki, amely feljogosítja a nyertes pályázókat, hogy egy éven át csomagolásaikon, termékeiken feltüntessék a védjegyet. A pályázatokat egy szakmai díjbizottság bírálja el, és engedélyezi a védjegyhasználatot. Ezt a tanúsítványt ünnepélyes keretek között, a Bácskai Nap alkalmából adják át október 5-én, reggel 9 órakor a Bácskai Kultúrpalotában. Ezt követően 14 óráig a közönségprogramok mellett bemutatkoznak a kiállítók, kóstoltatással, árusítással egybekötve.

A Szironta együttes harangkoncertje 10 órakor kezdődik, ezt követően fellép a MNÁMK Német Nemzetiségi Néptánccsoportja. A Vivat Bacchus Énekegyüttes acapella koncertje 11.45-kor kezdődik. A rendezvényen megtekinthetik a Garai Aprók Gyermeknéptánccsoport műsorát, a Vaskúti Kraul Antal Ifjúsági Fúvószenekar bemutatóját, valamint a Golden Club SE Akrobatikus hip-hop táncbemutatóját. A program tombolasorsolással zárul.

Várnak minden érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni a térség kiváló termékeivel és előállítóikkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában