Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 3.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtökön átadták a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház nővérszállóját Kecskeméten. A 80 férőhelyes, több mint 2000 négyzetméter alapterületű szálló építése több mint 1,5 milliárd forintból valósult meg.

Bács-Kiskun, hírek, összefoglaló
Átadták a másfél milliárd forintból épült új nővérszállót Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Napokon belül teljesül az első nagy álma a kecskeméti bandának. A Battery zenekar október 5-én az Ápoló Klub színpadán játszik, előzenekarként. A srácok már nagyon készülnek a nagy debütálásra.

Kecskemét életének egyik legkiemelkedőbb napja október 2-a, amikor a hírös várost ünnepelik. Hagyományosan e napon tartják a Város Napja Gálát a Kecskeméti Nemzeti Színházban. Az ünnepi eseményen Kecskemét kiválóságai vehettek át elismerést.

Az ország legrégebbi élőzenés koncerthelyszíne, ahol eddig több mint ezer koncertet rendeztek, a bajai Armstrong Club 30 éves jubileumi évét indítja októberben. Rocktóberrel kezdik a programsorozatot október 5-én. Az előttünk álló év fontosabb koncertjeiről Jagicza László, az Armstrong Club vezetője tájékoztatta hírportálunkat.

Az ebösszeírás október 1. és november 15. között zajlik. Minden kutyatulajdonos számára kötelező a bevallást benyújtania, különben megbüntethetik.

A rendőrség három 20 év körüli drogdílert vett őrizetbe Bács-Kiskun vármegyében. Két férfit Kiskunfélegyházán, a harmadik dílert Kecskeméten fogták el – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Igazi gasztro-kulturális kavalkáddal várta szerdán a kerekegyházi alkotók és előadók klubja a Kecskeméti Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának tagjait. A vendégeket Mezei Katalin Eszter harmonikaszóval köszöntötte a Szecsődi Udvarházban. A gulyásról Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun vármegyei Panoráma Világklub elnöke gondoskodott.

A munka világa címmel nyílt fotókiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában Kecskeméten. A 15. alkalommal megrendezett tárlaton idén 59 alkotó 256 képét értékelte a zsűri, amelyek közül 40-et választottak ki bemutatásra.

Néhány éve működik Nagykőrösön a Richter Safari Park, mely egyedülálló turisztikai látványosság és élmény Magyarországon. Ifj. Richter József alapító-igazgató a közelmúltban vehette át Nagykőrös város elismerését az általa vezetett autós szafari park működtetéséért. A díjról és a park mindennapjairól mesélt a fiatal igazgató a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában