Baon podcast

3 órája

Zajlik a kötelező ebösszeírás Kecskeméten, büntetés jár a mulasztásért – podcast

A kutyatulajdonosoknak még nem késő leadni a bevallásokat. A kecskeméti ebösszeírás október 1. és november 15. között zajlik. A részletekről dr. Molnár András, a polgármesteri hivatal Igazgatási Osztály osztályvezetője adott számot a Rádió1 Gong Téma című műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Arról már beszámoltunk, hogy Kecskeméten minden kutyatulajdonos számára kötelező a bevallást benyújtani, különben megbüntethetik. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, lehet postán, e-mailben, interneten vagy személyesen eljuttatni a kitöltött adatlapot. Senkihez nem fognak becsöngetni adatösszeírók.  

ebösszeírás Kecskeméten, bevallás, kutyatulajdonos
Ebösszeírás Kecskeméten: dr. Molnár András, a polgármesteri hivatal Igazgatási Osztály osztályvezetője beszélt a részletekről
Forrás: Rádió 1 Gong

Háromévente kötelező az ebösszeírás Kecskeméten

Az ebösszeírást a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Kecskemét város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényben foglalt kötelezettségnek eleget téve hirdette meg. Kutyatulajdonosoknak kötelező a bevallás és a mikrochippel való ellátás.

Kutyafényképek is érkeznek

Dr. Molnár András elmondta: folyamatban van az adatlapok beérkezése, nagy örömükre sokan élnek azzal a lehetőséggel is, hogy fényképet töltenek fel hozzá négylábú kedvencükről. Az adatlap könnyen kitölthető a kutya oltási könyve alapján. Az időseknek segíthetnek a hozzátartozóik is, nem kell külön meghatalmazás. A részletek ismertetése közben felhívta arra is a figyelmet, az adatlap kitöltése arra is jó, hogy ha valaki szembesül vele, hogy az oltása elmaradt a kutyának, pótolhatja. 

Ebösszeírás adatai

Az osztályvezető azt is elmondta a beszélgetés során, az ebösszeírás nem azért van, mert az önkormányzat ebadót szeretne bevezetni. Erről egyáltalán nincs szó, sőt a törvényei háttere sincs meg. Az utóbbi ebösszeírások során azt látták, hogy kb. 6-8 ezer kutyatulajdonos jelenti be kutyája adatait, de ettől mindenképpen több eb él a városban. Az adatlap letölthető a www.kecskemet.hu oldalon, és online ki is tölthető a honlapon. 

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában