Baon podcast

3 órája

Már gyerekkorában is régész akart lenni Rosta Szabolcs kecskeméti múzeumigazgató

Dr. Rosta Szabolcs régész, a Kecskeméti Katona József Múzeum augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült magas színvonalú munkája elismeréseként. Ennek apropóján volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége.

Horváth Péter

Rosta Szabolcs elmondta, hogy az elismerés nevesíti a bugaci Aranymonostor Látogatóközpont projektje, aminek előzménye volt számos régészeti feltárás, és  ismeretterjesztő előadás szerte az országban. Ebből nőtt ki a projekt, egy kétmilliárdos megyei turisztikai pályázat keretében, egy 21. századi színvonalú épületben valósult meg, és Bugac új, különleges látványeleme. Rosta Szabolcs megemlítette még a szanki Kiskun emlékhelyet, ami 21. századi módon mutatja be a Árpád-kori életet.  

Rosta Szabolcs, múzeumigazgató, elismerés
Már gyerekkorában is régész akart lenni Rosta Szabolcs kecskeméti múzeumigazgató
Forrás: Rádió 1 Gong

A múzeum vezetője elmondta, hogy 6 éves korától szereti a történelmet, és már gyerekkorában, 7-8 évesen is régész akart lenni. Beszélt még a Cifrapalota felújításáról, ami belül nagy átalakuláson esett át, és szót ejtette a külső felújításról is.

További részletek a podcastben.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában