Baon podcast

3 órája

Őszi sportnapra várják a családokat Kecskeméten – podcast

Az elkövetkező napokban több iskolai programot is tartanak Kecskeméten, a Corvin Mátyás Általános Iskolában. Szombaton őszi sportnapra várják a családokat, jövő kedden és szerdán pedig nyílt napra a leendő elsősök szüleit. A részletekről Lóczi László igazgató beszélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Lóczi László igazgató az elején elmondta: 2003 óta minden évben tavasszal és ősszel is tartanak sportnapot, melynek idén a kiemelt sportága a röplabda lesz. Szombaton rendkívüli munkanap keretében bár lesz tanítás, de mellette zajlik a sportnap. 

őszi sportnap, család, rendezvény
Lóczi László, a Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója mesélt az őszi sportnap részleteiről
Forrás: Rádió 1 Gong

A hagyományokat követve véradást is szerveznek, mely egyben verseny is az osztályok között, ki biztosít több önkéntes véradót. Lesz még foci-bajnokság, sorverseny szülőkkel, elsősegélynyújtó bemutató, valamint ügyességi, gyorsasági, erőfejlesztési feladatok. Minden alkalommal más-más sportágat népszerűsítenek, ezúttal a röplabdát. A vendég a Kecskeméti Röplabda Club női csapata lesz, egy kis bemutatóval készülnek, valamint a röplabdáról Nagy Péter, a Magyar Férfi Röplabda Válogatott szövetség kapitánya tart előadást. Ezen programok nyitottak az öregdiákok és más érdeklődők előtt is. 

Lóczi László a beszélgetés további részében szólt a jövő heti nyílt napokról, az iskola mindennapjairól. Kitért a mobiltelefonok kitiltásáról is, melynek pozitív hozadékai már látszanak. A gyerekek egyre többet beszélgetnek egymással, és jó néhányan már könyveket is olvasnak szünetekben, várakozás közben. 

A részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában