Múltidéző

2 órája

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Lakodalom 

Soltról Suska János egy 1982. október 2-án, saját lakodalmán készült fotót oszt meg. A 300 fős lagzin a bográcsokban birkapörkölt rotyogott. A képen látható: Kerekes Lajos és Kerekes Lajosné Putnokról, Sztéhló Béla, Suska Ferenc örömapa, Sztéhló László após, Szellák László és fia, Richárd, Karsai Mihály, Szellák Sándor és Kühner Márton. A pörkölt és a lakodalom is jól sikerült. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

50 év 

Kecelről Flaisz Jánosné apósa és anyósa 50. házassági évfordulóját idézi fel ezzel az 1990-es fényképpel. Flaisz János és felesége, Teréz bócsai otthonukban ünnepelték meg a jeles évfordulót. Mögöttük áll Olvasónk édesanyja, Frank Istvánné és egy kedves rokon, Pásztor Jánosné Kecelről. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Sárika 

Tiszakécskéről Tajti Lászlóné Gizike 1990-be kalauzolja el a nosztalgiázókat. A fotó a konzervgyár öltözőjében készült Antalné Sárika néniről, a takarítónőről és két fiatal kolleganőről. Sárikát mindenki szerette, nagyon kedves és barátságos volt. Sajnos ma már nem él, de Olvasónk ma is szívesen emlékszik vissza rá. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Megemlékezés 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Bács-Kiskun megyei szervezetének életéből egy újabb fotót oszt meg. A helyi szervezet tagjai több alkalommal is együtt tartották a hősök napi és a doni megemlékezést a kiskunfélegyháziakkal. A 2000. január 12-én, Félegyházán készült felvételen látható (balról jobbra): Szeverényi István szakaszvezető, dr. Kováts Andor ezredes, dr. Bibó Zoltán százados, vitéz Gyenes Sándor főhadnagy és Simon Balázs százados a doni megemlékezés koszorúzásán.

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Farsang 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár iskolás éveket időző fényképei között található ez a több évtizeddel ezelőtti felvétel. Egy farsangi mulatságot örökített meg, mely minden évben nagyon kedvelt program volt az iskolában. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Párkereső klub 

Kecskemétről Kovács István költő az 1998-as esztendőt idézi meg. Kecskeméten, a Toronyház étteremben tartotta összejöveteleit a Te és Én Párkereső Klub. Olvasónk volt az egyik házigazda, műsorvezető, énekes. A képen középen áll cowboy-ruhában, mellette látható még Buki Tiborné Juidt és Kávássy Jenő zenész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában