Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szombat délután a Kecskemét Táncegyüttes felelevenítette a tradicionális magyar esküvők hangulatát. A Világraszóló Kiskunsági Lakodalom násznépéhez több százan csatlakoztak, kíváncsian nézték végig a legénybúcsút, a menyasszony-öltöztetést, majd együtt meneteltek az ünneplőkkel a városházi esketésre.

Bács-Kiskun, hírek, összefoglaló
A Világraszóló Kiskunsági Lakodalom százakat vonzott Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Mire számíthatnak a középiskolások az előre bejelentett ingyen jogosítvány kapcsán? Ennek részleteiről és jelenlegi állásáról szólt Füredi András, a kecskeméti Füredi Autósiskola és Képzőközpont vezetője a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Átadták az 58 millió forintból megújult Jánoshalmi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság épületét. A felújítás során új tetőt kapott a tűzoltólaktanya, szigetelték a külső falakat és a födémszerkezetet, új nyílászárókat és fűtésrendszert építettek be, valamint automata távvezérlésű garázskapukat is felszereltek.

Szombat este megdöbbentő felvételeket készítettek sisakkamerákkal a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az 55-ös főúton, Baja és Pörböly között az árvíz elől menekülő vadakról. Az útszakaszon az esti órákban motoros rendőrök felvezetésével lehet csak közlekedni. A rendőrség azt kéri, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen az árvízzel sújtott területek mellett vezető utakon.

Elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget Bajánál. A Duna vízszintje elérte a 901 centimétert a vasárnap 12 órási adatok alapján.

A Duna közelségében élő családoknak nemcsak saját épségüket, hanem házi kedvenceikét is óvniuk kell. Az árvíz idején a rendőrök is mindent megtesznek, hogy segítsenek a bajba jutottaknak. Hétvégén két kutyát vettek ideiglenesen magukhoz.

Vidám gyerekzsivaj töltötte be szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található Kölyökdombot. Kecskemét új játszótér-komplexumát az ép és fogyatékkal élők egyaránt használhatják. Az akadálymentes Kölyökdomb első ütemét tavasszal, a második ütemét most szombaton adták át.

Kecskemét történetében az oktatás mindig is fontos szerepet kapott. A 19. század második felében és a 20. század első felében a kecskeméti tanyai iskolák is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a lakosság műveltsége, tudása gyarapodott.

A magyar konyhaművészetet és a szakács mesterséget kívánja népszerűsíteni a soltszentimrei rendezvény, de jótékonysági célt is szolgált. A második alkalommal megtartott Gasztro Udvar szervezői a solti Ágica Sérültállat Menedéke Alapítvány állatotthona javára gyűjtöttek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában