Labdarúgás

2 órája

A Vasutas győzelemmel távozott Kecskemétről

Az ötven százalékos teljesítménnyel öt pontot szerző, a 9. helyen álló SC Hírös-Ép II. az éllovas Vasutas SK csapatát fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, az 5. fordulóban. A mérkőzés nagy csatát és vendéggyőzelmet hozott.

Vincze Miklós

Mind a két csapat felkészülten állt ki a rangadóra, cserejátékosokban egyik kispadon sem volt hiány. Enyhe hazai fölénnyel indult a találkozó, ziccer nem, de néhány ziccer-közeli tömegjelenet kialakult a kiskunfélegyháziak kapuja előtt. A 12. percben aztán László Zsolt került lövőhelyzetbe, 18 méterről, majdnem középről hatalmas bombát eresztett meg a bal felső sarok irányába, a labda azonban a keresztlécen csattant. Két percre rá egy veszélyes vendégszögletet követően László robbant rá a kapu előtt elsuhanó labdára a hosszú saroknál, közelről lőtt is, ám egy védő szögletre mentett. A 15. percben László tekerte be az ötösre a labdát, és a berobbanó Nagy-Gál Róbert a jobb alsó sarokba fejelt, megszerezte tehát a vezetést a Loki, 0-1. Mintegy varázsütésre nagy fölénybe került a vezető gólja után a vendégcsapat, komoly nyomás alá helyezték a fiatal kecskeméti gárdát. A 20. percben László adott be balról, veszélyesen, Makai Zoltán azonban hét méterről, középről fölé pörgetett. Az ivószünetet követően újra nekidurálta magát a hazai gárda, ismét kiegyenlítetté tették a találkozót, sőt érezhető volt, hogy szeretnének mielőbb egyenlíteni. Ez a 33. percben sikerült. Akkor Abonyi Bálint küldött előre egy remek passzt az ötös sarka tájékára, Józan Máté rárajtolt, befutotta a labdát, és a kilépő kapus mellett elegánsan gurította el a hosszú sarokba, 1-1. A 38. percben Márton Krisztián szöktette Szrapkó Ádámot, aki jobbról, tíz méterről, kemény, lapos lövést eresztett meg, Hekkel Zsolt nagyot védett. A 42. percben Nagy-Gál küldött meg a pálya közepe tájáról egy keresztlabdát Makai Zoltán irányába, aki nem sokat teketóriázott, tíz méterről, ballal egyből a hosszú sarokba emelt, 1-2. Kitűnő első félidőt láthattak az érdeklődők.

Vasutas, Kecskemét, labdarúgás
A Vasutas SK csapata a kecskeméti, SC HÍrös-Ép II. elleni találkozó előtt.
Fotó: Vincze Miklós

A folytatásban az 53. percben Récsei Márton ívelt előre a félpályáról, Abonyi Bálint fejét találta meg, Abonyi középre fejelt, Korenika Szabolcs pedig egy félollóval küldte közelről kapura a labdát, a labda azonban nem a bal felső sarokban kötött ki, hanem a keresztlécet döngette meg nagyjából ugyanott, ahol az első félidőben László lövése nyomán is. A 65. percben Kiss István indította Lászlót, aki jobbról, éles szögből ígéretes lövést eresztett meg, a léc alá tartó labdát a hazai kapus, Arnold Máté bravúrral mentette szögletre. A 70. percben egy bal oldali vendég beadást követően Makai Zoltán lőtt estében kapura, a hazai portás ezúttal is a helyén volt. Öt percre rá Korenika Szabolcs tört be a jobb oldalról, meg is tűzte a játékszert, Hekkel ezúttal is bravúrral mentett. Most következtek azok a percek, amelyek során többször is lövőhelyzetet dolgozott ki a hazai csapat, de vagy eltotojázták az alkalmat, vagy nem céloztak jól, vagy Hekkel avatkozott közbe sikerrel, mindenesetre a levegőben lógott az egyenlítés. Nyolc perccel a lefújás előtt Kiss István dobta akcióba Makai Zoltánt, ő levágtatott az alapvonalig, jó beadását követően László eresztett meg jobbról, éles szögből egy löketet, a hazai kapus ismét nagyot védett. Három perc múlva azonban tehetetlen volt. Akkor egy előreívelt labdát Kiss István emelt be első érintésével Makai Zoltán irányába, vele szemben azonban szabálytalankodtak, 11-es. A sértett állt a labda mögé, és nagy higgadtsággal helyezett laposan a kapu jobb oldalába, 1-3. Még egy Makai lövést fogott a lefújás előtt nem sokkal Arnold, az eredmény azonban már nem változott. Nagy csatában, színvonalas mérkőzésen megérdemelten győzött a helyzeteit jobban kihasználó Vasutas SK, a pontszerzés érdekében az SC Hírös-Ép második csapata is nagyon sokat tett.

Vasutas, Kecskemét, labdarúgás
Fotó: Vincze Miklós

Kitl Zoltán, az SC Hírös-Ép szakmai vezetője: – Az éllovassal játszottunk egy meglehetősen jó mérkőzést. Sajnálom, hogy végül pont nélkül zártuk a találkozót, amelyen egy súlycsoportban voltunk az éllovassal. Járjuk tovább az utunkat. Örülök, hogy megint sok ifista be tudott mutatkozni a vármegye hármas felnőtt csapatunkban. Ezt az irányvonalat követjük továbbra is, hiszen idővel minél több fiatalt szeretnénk feladni a vármegye egyes csapatba. A mai mérkőzésen is maximálisan elégedett vagyok a fiatalokkal, nem ezen a hétvégén kellett nyernünk. Számunkra az az igazi siker, ha minél több ifijátékost tudunk beépíteni a vármegye háromba, onnan pedig minél többet föladni a vármegye egyes gárdába. Gratulálok az ellenfélnek, ismétlem, szerintem egy jó mérkőzést játszottunk, azon vagyunk, hogy az összes többi mérkőzésünk is ilyen szoros legyen.

Kovács Sándor, a Vasutas SK játékosa: - Mi tagadás, nehéz volt kívülről nézni a mérkőzést, sajnos azonban mivel a sportorvosi igazolásom nem készült még el, még nem játszhatok. Nagyszerű, lelkes, sokat futó fiatal csapattal találkoztunk. Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést vívtunk velük. Nekünk szerencsére jól sikerült az idénykezdés, a kecskeméti mérkőzés előtt is abban reménykedtünk, hogy meg tudjuk tartani az éllovas pozíciót. Nagyon örülünk annak, hogy ez sikerült. Sok, vármegye hármas szinten jó játékos gyűlt össze most nálunk, és a keret kezd egyre inkább összeszokni. Remélem, hogy minél tovább sikerül megmaradnunk az élbolyban.

Az SC Hírös-Ép csapata
Fotó: Vincze Miklós

SC Hírös-Ép Egyesület II.-Vasutas SK 1-3 (1-2)

Kecskemét, vezette: Csorba Gábor (Váczi Levene, Kis Balázs)

SC Hírös-Ép II.: Arnold – Gonda (Balog 81.), Józan, Szrapkó, Abonyi (Benke 62.), Márton, Gál, Récsei, Mányoki, Godó (Korenika Sz. 46.), Korenika P.

Vasutas SK: Hekkel – Németh, Nagy-Gál (Czimer 67.), Surányi (Hideg 90.), László, Makai Z. (Vízkeleti 90.), Makai T. (Farkas 62.), Laczkó (Berekszászi 88.), Kiss I. (Harkai 89.), Bárdos, Vincze (Forgó 81.). Csapatvezető: Abonyi Péter.

Gól: Józan a 33., illetve Nagy-Gál a 14., Makai Z. a 41. és a 85. percben.

Sárga lap: Abonyi 59., Arnold 84. illetve László 50., Makai T. 54., Harkai 91. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában