Labdarúgás

2 órája

Aladics Dániel két góljával nyert rangadót Dusnokon a Nemesnádudvar

A Dusnok a Nemesnádudvart fogadta a vármegyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában, az 5. fordulóban. Ez a mérkőzés eleve szomszédvári derbi, de most a találkozó rangját tovább emelte, hogy a két csapat az őszi idényben eddig százszázalékos teljesítményt nyújtott, ahogy az a tény is, hogy a tavalyi aranyérmes látta vendégül a tavalyi ezüstérmest.

Vincze Miklós

Hogy nem egy átlagos találkozót vívtak ezen a délutánon Dusnokon, azt az is bizonyította, hogy igen szép nézőszám jött össze, közel négyszáz szurkoló volt kíváncsi a találkozóra.

Two,Football,Player,Man,In,Action,On,Dark,Arena,Background.
 Illusztráció
Fotó: shutterstock.com 

Ennek megfelelően rendkívül szoros, kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a két csapat. A vezetést a vendégek szerezték meg a 28. percben. Vinter Zoltán íveltbe szögletet, és Aladics Dániel küldte a labdát fejjel Bolvári István kapujába, 0-1-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok. A folytatásban nagy erőket mozgósított a mielőbbi egyenlítés érdekében a Dusnok. A legnagyobb lehetőségük erre az 56. percben adódott, amikor 11-est rúghattak a rácok. Rónai Antal állt a labda mögé, a jobb alsó sarokba tartó lövését azonban a vendégek kapusa, Wittmann Viktor bravúrral hárította. Tovább csökkentek a hazai esélyek, amikor a Dusnok a 66. percben Pozsonyi Balázs kiállítása miatt emberhátrányba került. Az látszott ugyan, hogy a Dusnok a rangadót tíz emberrel sem adja fel, a 71. percben azonban mégis eldőlt a mérkőzés. Akkor Jaksütz Róbert ívelte be jól a szögletet, és újra Aladin Dániel volt az, aki megadásra késztette a hazai kapust, 0-2.

Sáfrán Ferenc, a Dusnok vezetőedzője: – Két jó csapat vívott ma egy jó mérkőzést. A játék képe alapján tipikusan ikszes találkozó volt ez, a vendégek azonban két Aladics-góllal fölénk tudtak kerekedni. Sajnos nem a legjobb előjelekkel futottunk ki a pályára. Két olyan játékos is kénytelen volt lemondani a játékát, akikre a kezdőben számítottam volna. Persze ők is jót akartak, betegek voltak, és az utolsó pillanatig reménykedtek abban, hogy rendbe jönnek annyira, hogy ma tudják segíteni a csapatot, azért is szóltak az utolsó pillanatban. Ez azonban csapat koncentrációját azért megzavarhatta. Az első félidőben talán a Nádudvar volt fölényben, a második játékrészben viszont egyértelműen mi, gólokban ez azonban nem mutatkozott meg. Sokáig küzdöttünk emberhátrányban, és akkor kaptuk a második gólt is szögletből. A kevés kidolgozott helyzetünket pedig kihagytuk, sőt, ma még 11-esből sem tudtunk betalálni, pedig azzal – emberhátrány ide, nem a legjobb forma oda – kiegyenlíthettünk volna. Így nincs más hátra, gratulálunk a vendégeknek a győzelemhez.

Simon István, a Nemesnádudvar vezetőedzője: – Való igaz, hogy ez a találkozó jelen helyzetben tulajdonképpen a Déli csoport rangadója, alighanem ennek tudható be, hogy a mérkőzés elején mind két csapatot elsősorban az óvatosság jellemezte. Mi, mivel idegenben voltunk, indokoltan voltunk óvatosak, a hazaiak pedig talán abból indulhattak ki, hogy most mi vagyunk jobb passzban, és talán innen eredhetett az óvatosság. Bolvári Dávid nem véletlenül a védelemben kezdett, ő próbálta semlegesíteni az Aladics Dánielt. Az első játékrészben mi nem erőltettük a támadójátékot, ők pedig nem bírták szerintem, ennek megfelelően vagy ebből fakadóan egyik oldalon sem alakult ki sok helyzet. Ilyen értelemben több rossz pontrúgásunk után a legjobbkor jött az, amelyből Aladics Dániel betalált. A második játékrészben aztán felbuzgott a hazaiakban a rác vér. Némi kockázatot is vállaltak, Boldvári Dávid feljött a középpályára, így kontrákból több lehetőségünk lehetett volna, de azokat sokáig elrontottuk. A mérkőzés fordulópontja lehetett volna a hazai 11-es, a kapusunk azonban bravúrral hárított. Azt követően aztán lett egy kiállítás a hazai oldalon, ami olyan értelemben nem volt meglepő, hogy mi akkor már több veszélyes kontrát vezethettünk. Aladics Dániel második fejesgólja aztán végül eldöntötte a mérkőzést annak ellenére, hogy a második játékrészben a hazai csapat nagyon sokat tett a gólszerzés érdekében. Annak most nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a csoportrangadót, de maradunk két lábbal a földön, készülünk a következő bajnokinkra.

Dusnok KSE-Nemesnádudvari KSE 0-2 (0-1)

Dusnok, vezette: Petyarity József (Herceg Tamás, Viskovics László)

Dusnok: Bolvári I. – Hodován, Báló (Bárdos 57.), Szarka, Pozsonyi, Sánta (Bolvári P. 22.), Bolvári Z., Eleki (Novotnik 61.), Bolvádi D., Wacthler, Rónai. Vezetőedző: Sáfrán Ferenc.

Nemesnádudvar: Wittmann – Harsányi (Almási 71.), Jaksütz, Magyari, Aladics, Nébl, Vinter Z., Schaffer, Vinter B. (Szarvas 78.), Klein, Vincze (Schmidt 90.). Vezetőedző: Simon István.

Gól: Aladics a 28., a 71. percben.

Kiállítva: Pozsonyi a 66. percben.

Sárga lap: Bolvári D. 48. illetve Wittmann 40., Vinter Z. 51., Nébl 81., Aladics 89. perc.

 

Vármegye II., Déli csoport
1.    NEMESNÁDUDVAR    5    5    0    0    26-5    15
2.    DUNAGYÖNGYE SK    5    3    1    1    35-6    10
3.    DUSNOK    4    3    0    1    15-6    9
4.    MÉLYKÚT    5    2    1    2    10-11    7
5.    VASKÚT    4    2    0    2    8-12    6
6.    FOKTŐ    5    2    0    3    9-26    6
7.    ÉRSEKCSANÁD    5    1    0    4    9-12    3
8.    KISKUNHALAS    5    0    0    5    6-40    0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában