Labdarúgó NBI

1 órája

Fehérvár elleni győzelmével újra a tabella élén a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia magabiztos, 3-0 arányú győzelmet aratott a vendég Fehérvár felett vasárnap, az OTP Bank Liga 7. fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

MW

A felcsúti Brandon Ormonde-Ottewill és a fehérvári Rúben Pinto a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. október 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Szintén 15 pontos az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros is.

A Fejér vármegyei rangadó nagy fehérvári helyzettel kezdődött, mégis a Puskás Akadémia szerzett vezetést Lamin Colley révén. A folytatásban is a felcsúti gárda volt fölényben, a Fehérvárt láthatóan megfogta a bekapott gól, ennek ellenére a szünetig több lehetősége is adódott az egyenlítésre.

A második félidő hasonló forgatókönyv alapján kezdődött, mint az első: nagy vendéghelyzetek maradtak ki, a Puskás Akadémia pedig az első lehetőségét gólra váltotta. Ment előre becsülettel a Fehérvár, de újra a hazaiak voltak eredményesek, amivel eldöntötték a meccset. A Fehérvárnál csak annak örülhettek, hogy a hajrában hosszú kihagyás után pályára lépett a válogatott középpályás, Kalmár Zsolt.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC 3-0 (1-0)

Puskás Akadémia:

Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Levi, 76.) – Favorov (Duarte, 63.), Plsek, Nissila – Soisalo (Kerezsi, 63.), Colley (Puljic, 36.), Nagy Zs.

Fehérvár:

Dala – Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic – Csongvai, Bedi (Stefanelli, a szünetben) - Katona M. (Szabó B., 63.), Pető (Kovács B., 80.), Holender (Kovács M., a szünetben, Kalmár Zs., 75.) - Gradisar

Pancho Aréna, 2058 néző v.: Káprály

gólszerző: Colley (12.), Nissila (62.), Levi (78.)

sárga lap: Plsek (53.), illetve Csongvai (58.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában