Baon podcast

2024.09.05. 16:45

Szombaton ingyenes kutyás piknik lesz Hetényegyházán – podcast

Szombaton tartják meg Kecskemét-Hetényegyházán a II. Nagy Bácsi Kutyás Pikniket. Kutyatartókat és kutyabarátokat egyaránt várják a bemutatókkal és szépségversennyel egybekötött nagyszabású rendezvényre. A részletekről Lovász Attila, a hetényegyházi kutyaiskola vezetője, a program fő szervezője mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Arról már hírportálunk is beszámolt: szeptember 7-én, szombaton 9 órakor kezdődik a II. Nagy Bácsi Kutyás Piknik. Az ingyenes, egész napos rendezvénynek a Hetényegyháza Sporttelep ad helyet. Lovász Attila nemcsak a programot mutatta be a beszélgetés során, de az elején kitért a felelős és kulturált kutyatartásra is, melynek népszerűsítése az egyik fő célja a kutyás pikniknek.

Faragó Miklós Rádió 1 Gong Téma című műsorának műsorvezetője és Lovász Attila, a hetényegyházi kutyaiskola vezetője, a program fő szervezője
A képen (balról-jobbra): Faragó Miklós Rádió 1 Gong Téma című műsorának műsorvezetője és Lovász Attila, a hetényegyházi kutyaiskola vezetője, a program fő szervezője 
Fotó: Rádió 1 Gong

Lovász Attila kifejtette: a kulturált kutyatartás alatt azt értjük, hogy amikor már a gondolat megszületik a fejünkben, szeretnénk magunkhoz venni egy kölyök kutyust, akkor rögtön mérlegelünk. Milyen körülmények között lakunk, milyen az életvitelünk, tudunk-e majd vele foglalkozni. Esetleg a olyan sportot űzünk, amihez csatlakozhat társként a kutyus, például futás esetén. Ezeket mérlegelve, akár szakember bevonásával tudjuk meghozni a felelős döntést. Az eredmény tükrében tudunk olyan kutyát választani vagy örökbe fogadni, mely mindenkinek jó lesz.

A kutyának az elhelyezése, a táplálása, a mindennapi életünkhöz való szoktatása szintén fontos része a kulturált felelős állattartásnak, hiszen egy kutya akár 15 évig is mellettünk lehet. 

Lovász Attila arról is szólt, a kutyát ne a külső jegyei alapján válasszuk ki, hanem nézzük meg, milyen ösztönös adottságokkal bír. Ez teljesen más lehet ez egy vadászkutyánál, egy őrzővédős fajtába sorolt a kutyusnál vagy egy társasági kutyánál. Viszonyítsuk életkörülményeinkhez is a választást, hiszen nem mindegy hogy a panelben élünk 33 négyzetméteren vagy egy kertes házban 3000 négyzetméteren.

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában