Összefoglaló

2024.09.15. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 15.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szombaton 30. alkalommal rendezték meg Ágasegyházán a falunapot. Füredi János polgármester dr. Dull István leköszönő háziorvosnak adta át a díszpolgári címet, a község hálájául és elismeréséül, amiért 25 éven át lelkiismeretesen és odaadóan gyógyította a lakosságot.

Bódog Dániel, keresés, hírösszefoglaló
Továbbra sem találják a rejtélyes körülmények között eltűnt Bódog Dánielt 
Fotó: Pozsgai Ákos

Közel száz polgárőr és civil kereste szombaton a fajszi Duna-parton és környékén az eltűnt 29 éves Bódog Dánielt. A fiatalembert ezen a részen látták utoljára, és a keresőkutyák is itt fogtak utoljára szagot. A kutatást a bátyai, a fajszi és a kalocsai polgárőrök hirdették meg, azonban hiába keresték, továbbra sincs meg.

A kecskeméti Kovács Benedek Noel óriási sikereket ért el a Közép-Európai Matematika Olimpián, egyéniben dobogós lett. Most pedig Lengyelországban vesz részt egy matematika táborban.

Szombat este tartották az első alkalommal megrendezett Művészet Főutcája megnyitóját a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínházában. A helyszínválasztás kényszerűségből született, hiszen az eredetileg szabadtéri összművészeti fesztivált a Rákóczi útra álmodta meg Cseke Péter direktor, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kecskeméti regionális munkacsoportja elnöke, de az időjárás a falak közé kényszerítette. Ám ez mit sem vont le a rendezvény értékéből, zárt térben is kiválóan működtek a programok, a közönség vastapssal jutalmazta a produkciókat.

Kecskeméten rendezték meg az 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt. A háromszáz versenyző az egész nap folyamán Kecskemét belvárosában oldott meg különböző szimulációs feladatokat. Az eredményhirdetésre a Neumann János Egyetem Campusán került sor.

Az idén háromnapos rendezvényt sok új produkció színesíti. A 17. Nemzeti Vágtát október 4-5-6-án rendezik Szilvásváradon, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, amelyen Németh János az elragadó Indigó lovával indul. A Nemzeti Vágta első és egyetlen örökös bajnokával a felkészülésről, esélyekről beszélgettünk.

A szilva pótolja valamelyest idén az utóbbi években jellemző alacsony hozamait. A várhatóan bő, 50 ezer tonna körüli összetermésnél azonban jóval több is elkelne az európai piacon.

Sokakat meglephetett, hogy a TV2 A Kísértés című reality show-jában néhány nap után az egyik főszereplő, Linda számára a játék véget ért. Ennek oka, hogy párjával, Gerivel, akivel a thaiföldi paradicsomba megérkezett, nagyon hamar szakított, mert a fiú megcsalta őt. A csengődi származású Zsíros Lindát arra kértük, meséljen A Kísértés élményeiről.

Árvíz jön a Dunán. Erre Baján is fel kell készülnünk! – írta közösségi oldalán Zsigó Róbert miniszterhelyettes.

Eget rengető robaj rázta meg szombat éjszaka Vámospércset, a Zrínyi Miklós utcában egy családi ház felrobbant, és szinte teljesen megsemmisült. A tűzoltók kimentették a ház lakóját a romok alól. 

Vidám hangulatú osztálytalálkozót tartottak szombaton az 1974-ben érettségizett kecskeméti bányais öregdiákok. Az 50 éves osztálytalálkozó különlegessége volt, hogy ezúttal mindenkit meghívtak, aki a négy év alatt a közösséghez tartozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában