Rendezvény

2024.09.04. 12:59

Szombaton újra lesz Nagy Bácsi Kutyás Piknik Hetényegyházán

A kutyabarátok nagy örömére szeptember 7-én, szombaton rendezik meg a II. Nagy Bácsi Kutyás Pikniket Kecskeméten, a Hetényegyháza Sporttelepen. Az ingyenes rendezvényen több kutyaiskola tart bemutatót, lesz kutya szépségverseny, ingyenes állatorvosi tanácsadás, sőt bárki megmérettetheti magát kutyusával különböző feladatokban.

Sebestyén Hajnalka

A Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Lovas Egyesület kutyás szakosztálya szervezésében újra lesz Nagy Bácsi Kutyás Piknik. Az egész napos program tavaly nagy sikert aratott, így idén is várják a kutyatartókat, kutyabarátokat. A program ingyenes.

Hetényegyháza, program, kutyás piknik
Illusztráció
Fotó: Beküldöt fotó

Kulturált és felelős állattartás

Lovász Attila, a hetényegyházi Kutyaiskola vezetője, a rendezvény egyik szervezője elmondta: a cél ugyanaz, szeretnék népszerűsíteni a kulturált és felelős kutyatartást és a kutyás szabadidős tevékenységeket. A jövő generációjának pedig szeretnék megmutatni, hogy a kutya milyen jó társ, aki barátja, védelmezője és segítője lehet a gyerekeknek és a velük eltöltött idő milyen tartalmas és hasznos tud lenni.

Nem csak kutyásoknak szól

Ennek jegyében állították össze az egész napos programot. Szeptember 7-én szombaton 9 órakor nyílnak meg a kapuk a látogatók előtt. Várják a kutyásokat és a kutyát még nem tartó állatbarátokat egyaránt. 

A kutyás szakmákat is bemutatják

A délelőtt folyamán közel tíz kutyaiskola tart bemutatót. A közönség megismerhet több kutyás szakmát, például a vakvezető kutyákat, vadászkutyákat, romkutató kutyákat és terelő kutyákat. Emellett azt is megmutatják, milyen előnyei vannak a kutyaiskoláknak.

Ingyenes állatorvosi tanácsadás

A közönség ingyenesen kérhet tanácsot állatorvostól, kutyakozmetikustól. Segítséget kaphatnak szakemberektől mindennapi problémák leküzdésére, például táp, táplálék kiegészítő kiválasztásában, vagy abban, mikor vigyék állatorvoshoz.

Kutyaszépségverseny

Délután 14 óra körül kutyaszépségversenyt is tartanak, kis-, közép- és nagy testű kategóriában. Az amatőr gazdik kutyáikkal részt vehetnek a Nagy Bácsi Kutyás Kihíváson is, ahol egyszerű feladatokat kell megoldaniuk. Az állomásokat teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A gyerekeket egész nap kutyás játékok és rajzprogram is várja, nyereményekért. A rendezvény várhatóan 16 óra körül zár. 

A rendezvényen rész vesznek:

– Argos kutyaiskola,        

– Hobby Kutyaiskola Lajosmizse,      

– Symbio kutyaiskola Lajosmizse,        

– Hírös Mancs kutyaiskola,        

– Bajai Kutyaiskola,        

– Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete,        

– Hungária Hovawart Klub,       

 – Kutyaiskola Kecskemét- Hetényegyháza       

– Fit Fox Agility Iskola Kecskemét,        

– Országos Magyar Vadász Kamara Bács-Kiskun Vármegyei területi szervezete,        

– Bodakút Terelőkutyás Központ,       

 – Földön Égen Mentőcsoport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában