Esemény

2024.07.27. 19:10

Kecskeméten is köszöntik az anyatejjel tápláló édesanyákat

Kecskemét legnépszerűbb baba-mama rendezvénye a szoptatás világnapja, melyet idén augusztus 2-án tartanak meg a homokbányai rendezvénytéren. Kismamákat és kisgyermekes családokat egyaránt várják az ingyenes programra. Külön köszöntik azon édesanyákat, akik tavaly szültek és legalább hat hónapig anyatejjel táplálták gyermeküket.

Sebestyén Hajnalka

A szoptatás világnapja a kecskeméti védőnők, a Hírös Családmentor Egyesület és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében valósul meg. A védőnők a saját körzetükben keresték fel és hívták meg a 2023. évben született gyermekek édesanyját, akik legalább 6 hónapos korig anyatejjel táplálták gyermeküket.

szoptatás világnapja, Kecskemét
Az előző évben is megrendezték a szoptatás világnapját Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A rendezvénynek pénteken 9 és 12 óra között Kecskeméten, a homokbányai városrészben, a bringapark ad majd helyet. A megnyitó 9.30-kor kezdődik, majd a Kecskemét Táncegyüttes tart néptánc bemutatót. Ezt követően több, 10-15 perces előadás hallgatható meg. Butkáné Kis Regina babahordozási tanácsadó a babahordozóban praktikus szoptatási pozíciókról szól, Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító tulajdonosa Gyökereket és szárnyakat adj a gyermekednek! címmel prezentálja előadását. Fehér - Szenti Annamária gyógypedagógus a „szenzorosságról” mesél, azaz az érzékelésekről. Császárné Ludvig Csilla pszichológus témája: Elég jó anya vagyok. Környei Alíz pedig énekes, mesés muzsikáló foglalkozással készül. 

A rendezvény végén köszöntik az édesanyákat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában