Kecskeméti kisvasúti nap

2024.07.28. 17:13

Három napon át várják a kisvasút szerelmeseit Bács-Kiskunban

Közeleg az idei kecskeméti kisvasúti nap időpontja, melyet minden év augusztus második szombatján ünnepelnek a vasútbarátok. Idén ez az időpont augusztus 10-re esik, rendhagyó módon azonban 3 napos programsorozattal készülnek a szervezők.

Vajda Piroska

Augusztus 9-én 10-én és 11-én (péntek, szombat, vasárnap) is menetrend szerinti járatokat indítanak a 149-es vasútvonal teljes hosszán, Kecskemét – Jakabszállás – Bugac – Kiskunmajsa között.

Illusztráció
Fotó: Tapodi Kálmán

Az idei kisvasúti nap időpontja egybeesik a Kurultáj rendezvény időpontjával, így a már megszokott napközbeni Jakabszállás – Bugac felső és Jakabszállás – Kiskunmajsa járatokon felül Bugac felső és Kecskemét között is indítanak menetrend szerinti járatokat, segítve ezzel a Kurultájra való el- és hazajutást.

A menetrend szerint közlekedő járatokon felül, idén is lehetőség nyílik a kézi- és lábhajtányozásra, valamint vasúttörténeti kiállítás megtekintésére. A menetrend szerint közlekedő járatokra előzetes online helyfoglalás szükséges, melyet a https://kecskemetikisvasut.hu/menetrend/  oldalon találnak az érdeklődők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában