Baon podcast

2024.07.30. 14:15

Stein Ildikó: mi a párbeszédben hiszünk – podcast

A Hír FM vendége Stein Ildikó, a Hírös Fiatalok Egyesület alelnöke, illetve a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöki megbízottja volt, akivel Vizi Zalán szerkesztő-riporter beszélgetett.

Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés apropóját a diákvilág, az ifjúsági programok adták, melyekből szerencsére Kecskeméten is akad bőven. Stein Ildikó megkerülhetetlen képviselője a kecskeméti diákságnak, aki már hosszú évek óta szervezi a jobbnál jobb programokat és támogatja a fiatalokat.

diákvilág, Hírös Fiatalok Egyesület, Stein Ildikó
Pezseg a diákélet Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Abban hiszek, hogy mindenkiben van egy különleges ajándék, és én ezt szeretném a felszínre hozni – fogalmazott Ildikó.

Kecskeméti pályafutásáról mesélve kiemelte az aktívan működő Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzatot. A KGYIÖK 2015-ben alapult meg, azóta pedig számtalan diákot mentoráltak, segítettek a továbbtanulásban, a pályaorientációban és az önismeretben. Az önkormányzat egyik nem titkolt célja, hogy Kecskemét városában pezsgő ifjúsági életet alakítsanak ki, ennek érdekében pedig ők maguk is diákközpontú programokat szerveznek.

Stein Ildikó mentorként tevékenykedik az önkormányzatban. Legfőbb feladatai közé tartozik az elnök és alelnök támogatása és felkészítése, workshopok és kommunikációs tréningek szervezése. Hangsúlyozta, a fiatalok figyelmét is felhívják arra, hogy csapatban, segítséggel sokkal hatékonyabban lehet megoldani a problémákat. – Mi a párbeszédben hiszünk – tette hozzá.

Stein Ildikó további részleteket mesél a kecskeméti ifjúsági életről az alábbi felvételen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában