Labdarúgás

2024.09.08. 21:30

Az átlag alatti teljesítménynek vereség lett a vége

Az NB III-as labdarúgó bajnokság hetedik fordulóját bonyolították le vasárnap, melyben a Tiszakécskei LC a Gyulai Termál FC otthonába utazott, és határozott céljuk az volt, hogy ponttal, pontokkal térjenek haza.

Szentirmay Tamás

Az elmúlt évben a Békés vármegyei első osztályt nyerte meg a gyulai gárda. Nem is akárhogyan, hanem tizennyolc pontos előnnyel. A gólarányuk sem akármilyen volt, mert 114-et rúgtak és mindössze tízet kaptak. Ezt akár hogyan is nézzük, megsüvegelendő. Ez a magabiztos győzelem erőt és bátorságot adott az egyesületnek, hogy felvállalják az NB III-as osztályt. A nyári átigazolási időszakban náluk is történtek változások, jöttek, de távoztak is labdarúgók. Ez éppen annak érdekében történt, hogy fel tudják venni a küzdelmet a többi harmadosztályú csapat ellen. Úgy tűnik, hogy eddig ez bevált, mert a gyulai csapat a tiszakécskei mérkőzés előtt, a hatodik forduló után, a negyedik helyet foglalta el a tabellán. Négy alkalommal győztek, egyszer veszítettek, egyszer pedig vereséget szenvedtek. Hét alkalommal találtak be az ellenfelük hálójába, de ugyan ennyi gólt kaptak.

Tiszakécskei LC, labdarúgás, mékőzés
A fotón a tiszakécskei kispad, a jobbszélén Balogh Pál vezetőedző
Fotó: Szentirmay Tamás

Hogy mennyire igazak voltak az előrejelzések, hogy a gyulai csapatot komolyan kell venni, mutatja a Tiszakécske elleni mérkőzésük is. Egyáltalán nem ijedtek meg attól, hogy az ellenfelük az elmúlt bajnokságban még a másodosztályban játszott. Igaz, nem ezzel a kerettel, de a Tiszakécske nagyobb tapasztalattal rendelkezett, mármint ami az NB-s részvételt illeti. De tudjuk, hogy ez nem szokott számítani, és ezúttal sem számított.

A Tiszakécskei LC ebben a szezonban új, nem éppen pozitív arcát mutatta, még pedig azt, hogy egy egész félidő előnyt adott az ellenfeleinek. Ebben az időszakban a játékosok nem találják egymással az összhangot. A második játékrészben ugyan próbáltak javítani a teljesítményükön, és ez több esetben be is jött. Ezúttal azonban nem tudták megszorítani a Békés vármegyei gárdát.

Már az első félidőben vezetést szerzett a gyulai csapat, még pedig egy szabadrúgás után. Sajnálatos módon most nem tudta felszívni magát a vendégcsapat a második játékrészben. Természetesen voltak támadásiak, de azok igazi veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. A remény azonban ott élt, hogy talán sikerül egy gól elérésével pontot szerezni. A találkozó hajrájában azonban egy kontra támadás után növelni tudta előnyét a Gyula. A hátralévő időben pedig már nem tudott olyan játékot produkálni a Tiszakécske, ami a döntetlent eredményezte volna.

– Ezen a mérkőzésen sok volt az átlag alatti teljesítményünk. Voltak ugyan lehetőségeink, de nem annyi, mint az előző mérkőzéseken. De azt gondolom, ha másnapig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. Hosszú még a bajnokság, de sokkal feszesebbre kellene venni minden mérkőzést. Számoltunk azzal, hogy mindenki ellenünk akarja majd megmutatni, de ez így van rendjén. Hősiesen küzdött a hazai csapat és megérdemelten nyerte meg a találkozót, értékelte a találkozót Balogh Pál vezetőedző.

A Tiszakécske vereségével elveszítette a tabellán elfoglalt második helyét, mert megelőzte a Gyula és a Szeged is, és visszacsúszott a negyedik helyre. Szorossá vált az élmezőny, mert az első helyezett SMTK és a nyolcadik Csepel között mindössze négy pont a különbség.

Gyulai Termál FC–Tiszakécskei LC 2–0 (1–0)

Gyula, vezette: Újhelyi Tamás (Tőkés Róbert, Márkus Péter).

Gyula: Füstös – Wéber, Csicsely (Malkócs 66.), Szabó P., Zelenyánszki, Czirok (Illés 86.), Zabari, Vörös (Szilágyi 73.), Krajcsó (Geiger 66.), Katona (Kukla 66.), Szabó Z. Vezetőedző: Ekker Attila.

Tiszakécske: Prokop – Takács Zs., Krupánszki (Marsa 85.), Valencsik, Grünvald (Antal G. 83.), Balázs B., Pintér, Horváth E. (Vajda 85.), Szekér, Zámbó, Sipos (Takács 76.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Krajcsó 22., Czirok 85.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában