Egészséges Bács-Kiskunért program

2024.09.08. 20:30

A hajósi pincefalu zegzugos, festői utcáit érinti a szüreti futóverseny

A Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség az Egészséges Bács-Kiskunért program részeként idén is megszervezi Hajós-Pincefaluban a Szüreti Pincenyitogató Futóversenyét. – Célunk, hogy összekössük a kultúrát, a hagyományőrzést, a gasztronómiát és az egészséges életmódot a helyi értékekkel – mondta el Süli András József, a szövetség elnöke.

Tapodi Kálmán

A versenyt szeptember 14-én rendezik, a futók a Hirrlingen térről rajtolnak és oda is érkeznek vissza. A pincefaluhoz illő neveket kaptak a különböző távok: a „kisfröccs” 900 méter és a fiatalabb korosztálynak ajánlott, a „nagyfröccs” 4 kilométer, a „hosszú lépés” 8 kilométeres. A rajtok időpontjai: 9:30: 900 méter, 10:00 óra: 4 és 8 kilométer. A versenyre szeptember 11-ig lehet nevezni IDE kattintva. A nevezési díj: 2 ezer forint, de a 14 éven aluliak számára ingyenes, ám szintén regisztrációhoz kötött.

futóverseny, szüret, pincenyitogató
Idén is megszervezik Hajós-Pincefaluban a Szüreti Pincenyitogató Futóversenyt
Forrás: Bácssport

A futás útvonala a pincefalu zegzugos, festői utcáit érinti, illetve átvezet a szőlősök felé vezető utakra is. A versenyzőkre igen változatos terep vár, mert lesz benne süppedős homok, egyenetlen kavicsos út, lépcső is.

– Az III. Szüreti Pincenyitogató versenyt úgy tervezzük, hogy mindenki egy különleges és régiós szinten is egyedülálló élménnyel gazdagodjon. A leggyorsabbak pedig a hajósi borászok nap érlelte nedűjét kapják palackozva – mondta el az ajándékokról Süli András József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában