Pacalfőző verseny

2024.09.08. 20:07

Hatalmas tömeget vonzott a tűzijáték és a Bikini koncert Dunapatajon – galériával

Az elmúlt szombat bebizonyította: az idén 26 évet megélt Pataji Ősz és Pacalfőző Verseny olyan hívó szó, ami szeptember első hétvégéjén a Kalocsai járás határain kívül is nagy figyelmet érdemel. Mindig is sok potenciál rejlett a nagyközség legnagyobb ingyenes rendezvényében, de hogy ennyi, azt igazából a szombati tűzijáték és az azt követő Bikini koncert rekordszámú, mintegy ötezres látogatói száma bizonyította be.

Zsiga Ferenc

A színes műsorfolyam végéhez közeledve, este fél kilenckor érdemes volt szemeket az égboltra szegezni, mert a napra a koronát a gyönyörű tűzijáték, a jól megválasztott kísérőzenével együtt tette fel. A muzsika és a pirotechnika randevúja után már csak a zenéé volt a főszerep. A nem éppen fiatal, viszont nagyon jó zenészekből álló Bikini koncertjére összegyűlt sokadalom a Pataji Őszt szinte szilveszteri hangulatban köszöntötte. 

pataji ősz, Bikini koncert, pacalfőző verseny
Ötezres tömeg gyűlt össze a Pataji Ősz rendezvényen
Fotó: Zsiga Ferenc

A hatalmas érdeklődést az is igazolja, hogy kora délutánig háromezer adag pacalt porcióztak ki éthordókba és egyszer használatos edényekbe. A még életében legendává vált Gyimesi Józsefről elnevezett, idén 26. alkalommal meghirdetett eseményen több mint negyven helyen főtt a pacal, a versenybe 32 csapat és egyéni főző nevezett be. 

Első helyezést a dunapataji Szentkirályi társaság, a másodikat Szabó András, a harmadikat Szabó Zoltán érdemelte ki. 

Helyi különdíjban a Szentkirályi társaság részesült, a legszebb főzőhely címet a Barát Bt-nek ítélték oda. Innen szintet lépve, a Magyar Gasztronómiai Szövetség különdíját Bekes Antal, míg a legmagasabb elismerést, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Szakmai fődíját és az idén alapított, így elsőként átvett vándorkupát Szabó Zoltán kapta. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában