Beruházás

2023.09.13. 12:40

Új aszfaltburkolatot kap a fülöpházi Kossuth utca – galériával

Nyolcvanmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Bács-Kiskun vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében Fülöpháza község önkormányzata a Belterületi útfejlesztés Fülöpházán című pályázat keretében. A beruházás a Kossuth utcát érinti.

Gulyás Sándor

0,7 kilométer hosszan újul meg az út

Fotó: Beküldött fotó

A település központjában lévő utca állapota az utóbbi években meglehetősen leromlott, az önkormányzat korlátozott erőforrásai pedig nem tették lehetővé az útszakasz minőségi újjáépítését. A most indult projekt keretében a belterületi gyűjtőút burkolta 0,7 kilométer hosszan újul meg. 

Az érintett útszakasz felújítása mellett, a községházánál három, a művelődési ház előtt öt, tehát összesen nyolc gépjárműparkoló felújítása, és kiépítése valósul meg, ami hozzájárul a közlekedésben résztvevők biztonságához. A megvalósuló infrastruktúra fejlesztés által javul a települési környezet, amely hozzájárul a gazdasági tevékenységek és vállalkozások ösztönzéséhez, kedvezőbb életminőséget biztosítva, így segíti a népességmegtartást, fokozva a településen élők és odalátogatók elégedettségét. 

A beruházás a projektgazda a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, mint konzorciumi partnerrel, a projektet Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzattal szoros együttműködésben valósul meg. A munkálatok december végére befejeződnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában