Kecskemét

2023.09.06. 16:33

A Neumann János Egyetemet is meghódította a mesterséges intelligencia

Szerdán különleges előadáson vehettek részt az egyetem hallgatói.

Orosz Fanni Flóra

A Neumann Klub első előadásának fő témája a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek kiaknázása volt

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szeptember 5-én a Neumann János Egyetemen elkezdődött egy új kezdeményezés, vagyis a Neumann Klub. A Neumann Klub első előadásának fő témája a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek kiaknázása és a jövőbeni trendek bemutatása volt.

A mesterséges intelligencia (MI, vagy AI-ként is szokták rövidíteni) egy olyan terület a számítástechnikában, amely arra törekszik, hogy gépek és számítógépek intelligens viselkedést mutassanak, vagyis olyan képességeket szerezzenek, amelyek általában az emberi intelligenciához kapcsolódnak. Ebrről a témáról tartott előadást az egyetem nagyelőadójában Dr. Tilesch György, nemzetközileg elismert szakértő, a fiatalok körében a legnépszerűbb véleményvezér. 

Fotó: Orosz Fanni Flóra

György, a Szilícium-völgyben dolgozik mesterséges-intelligencia szakértőként és tanácsadóként, a PHI Institute for Augmented Intelligence alapítója és elnöke, egyben a Neumann Társaság MI-nagykövete. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában