Program

2023.08.17. 19:17

Nemzetközi táncbemutatók is láthatók a ballószögi Szent István ünnepen

Ballószögön Szent István ünnepén igazi kulturális kuriózumot, nemzetközi művészeti csoportok találkozóját kínálják az ünnepi megemlékezés mellett. A rendezvény szombaton 17 órakor kezdődik a sportcentrumban.

Sebestyén Hajnalka

Sárréti Csókavirág Folk dance group

Fotó: Kapott fotó

Szent István ünnepe különlegesnek ígérkezik Ballószögön. A nagyközség ünnepi műsorában egyrészt hallható a település egykori szülötte, dr. Adamik Tamás irodalomtörténész, nyelvész professzor és látványos néptánc műsor is szórakoztatja a közönséget. 

A Csongrádi Múzsa Művészeti Egyesülettel együttműködésben valósul meg az ünnepi műsor, melyben ballószögi, sárréti, lengyel, szerb tánccsoportok lépnek fel, lesz zenekari produkció és népdaléneklés egyaránt. A műsorban közreműködik: Gien Dudki Zenekar (Lengyelország), Nowa Ruda Néptáncegyüttes (Lengyelország), Šumadija Néptáncegyüttes (Szerbia), Sárréti Csókavirág Néptáncegyüttes, Ballószögi Kincsecskék és Ballószögi Hagyományőrző Népdalkör.

Ünnepi beszédet mond: Somogyi Lajos, Ballószög Nagyközség polgármestere, dr. Mák Kornél, Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke és dr. Adamik Tamás, nyelvész professzor,irodalomtörténész, egykori ballószögi lakos.

A szervezők és dr. Adamik Tamás egyaránt nagy örömmel készül az ünnepre. A napokban 86. születésnapját betöltő neves professzor Szent István Ünnepen visszaemlékezik egykori falujára, Hartvik Szent István legendájának fontosságáról beszél, s lehet vele találkozni, könyveibe belenézni. Egykoron diákkorában Ballószögön kezdett el verseket írni.

Az ünnepségen megszentelik az új kenyeret és Somogyi Lajos polgármester köszönti a jubiláló házasokat is. Közreműködnek: Adamek Norbert református lelkész, Szappanos Tibor katolikus lelkipásztor és Gáspár Dávid.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában