Balesetek

2023.07.11. 14:27

Biztonságosabbá teszik az 55-ös főút kisszállási kereszteződését

Két és fél hónap alatt két kerékpárost is halálra gázoltak Kisszállás közelében az 55-ös számú főúton.

Pozsgai Ákos

Két és fél hónap alatt két kerékpárost is halálra gázoltak Kisszállás közelében

Fotó: Pozsgai Ákos

Március 29-én egy idős asszonyt ütött el egy teherautó, június 11-én pedig egy idős férfi tekert ki egy személyautó elé. Információink szerint mindkét esetben a rendőrségi vizsgálatok megerősítették, hogy a kerékpárosok nem kellő körültekintéssel keltek át a forgalmas főúton, ami közrejátszott a tragédia bekövetkeztében.

A fotó az egyik baleset helyszínén készült
Fotó: Pozsgai Ákos

Bányai Gábor, a térség egyéni országgyűlési képviselője és Rozsnyai Attila, Kisszállás polgármestere egyeztetést kezdeményeztek a Magyar Közút és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakembereivel arról, hogy lehet biztonságosabbá tenni a településről kivezető út és az 55-ös főút kereszteződését és a jövőben elkerülhetők legyenek a közlekedési balesetek. 

A lefolytatott megbeszélés eredményeiről a képviselő és a polgármester úgy tájékoztatott, hogy a kereszteződés láthatóságát tovább javítják a szakemberek. Új típusú, feltűnőbb, sárga hátterű figyelmeztető, forgalomlassító közlekedési táblákat, a kerékpáros és gyalogos forgalmat jelző kiegészítő táblákat helyeznek ki, valamint az úttestre kerékpáros piktogramokat festenek fel, és lehetőség szerint, folyamatosan sárgán villogó, veszélyt jelző lámpákat telepítenek a kereszteződéshez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában