Kecskemét

2023.03.15. 11:20

Értelmi sérüléssel élők versenyeztek az Oroszlán Kupán – galériával

A Lions kedden újra megrendezte Kecskeméten az értelmi sérüléssel élőket megszólító sportversenyt. A vidám hangulatú megmérettetéshez a kadás diákok is csatlakoztak.

Sebestyén Hajnalka

Ötödik alkalommal rendezték meg az V. Oroszlán Kupát, mely a Lions régiós sportversenye értelmi sérüléssel élők számára

Fotó: Bús Csaba

Ötödik alkalommal rendezték meg kedden Kecskeméten, az V. Oroszlán Kupát, mely a Lions régiós sportversenye értelmi sérüléssel élők számára. A Kecskeméti Szent László Lions Club és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen ötödik alkalommal hívta életre a dél-magyarországi értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára a csapat sportversenyt. Az V. Oroszlán Kupának ezúttal is Kecskeméten, a II. Rákóczi Iskola sportcsarnoka adott helyet. 

A sportverseny célja az értelmi sérüléssel élők számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés megtapasztalása. Az ügyesség és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán.

A versenyen részt vett Kecskemétről a Humán Rehab két csapata, a Mosolysziget, az Értelmi Fogyatékosok Kecskeméti Érdekvédelmi Szervezete, a Platán Otthon, a Fazekas István szakiskola egy-egy csapata, valamint Kalocsáról a Csillagfürt, Tassról a Platán Otthon, Kiskunmajsáról a Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye, Tiszaugról a Szőke Tisza Otthona, Kiskunhalasról a Bárka Kiskőrösi úti Otthona és a Nefelejcs Otthona.

A 12 résztvevő hatfős csapatot Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke köszöntötte.

A versenyhez ezúttal is csatlakoztak a kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Technikum diákjai. Minden csapathoz három kadás tanuló állt be, valamint többen a szervezési feladatokba segítettek be. Ez a rendezvény szemléletváltó nap is volt a számukra. Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát.

Idén 14 állomáson mutathatták meg ügyességüket a csapatok, több újdonság is várta őket. Voltak már jól bevált, kedvelt versenyszámok, mint a kapura rúgás, a kosárra dobás vagy a poharazás. Nagyon szeretik az értelmi sérüléssel élők a sorversenyeket is, ezek sem maradtak el az idei programsorból, volt labdapattogtatás és szétszórogató, illetve babzsákos egyensúlyozás a bóják között. Próbára tehették még magukat a csapatok egészségügyi kvízben, színes labda célba dobásában, puzzle kirakásban, színes kupakok válogatásában, kidobó játékban, kincskeresésben, fagolyó fűzésben, Találd ki! Hova való? játékban, illetve sportpohár toronyépítésben.

A gondozókkal, kísérőkkel, diákokkal, szurkolókkal együtt mintegy háromszázan vettek részt az Oroszlán Kupán. A Kecskeméti Szent László Lions Club mellett az Első Kecskeméti Lions Club, valamint a Digital Lions Club tagjai is kivették részüket a szervezésből. Borsos Botond és Ballai Máté elnök csapatkapitányként is segített. A verseny végén minden csapat ajándékkal távozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában