Kiskunhalas

2023.02.28. 15:55

Szőke Sándor szőlész-borász szakmérnök kapta a Katona István-emlékdíjat

A Csipke Hotelben tartotta szakmai konferenciáját a Magyar Borok Háza Alapítvány. A magyar szőlő-és borágazat aktuális kihívásait érintő kérdések megvitatása mellett rangos szakmai díjat is átadtak és borász szakembernek.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Magyar Borok Háza Alapítvány a Katona István Emlékdíjat minden évben két olyan szakembernek ítéli oda, akik szakmai munkájukkal személyes példamutatásukkal jelentős mértékben járultak hozzá a magyar szőlő- és bor ágazat eredményeihez. Katona István Emlékdíjat kapott dr. Kerényi Zoltán oktatói és tudományos munkájáért. Negyvenkét éven keresztül nyugdíjba vonulásáig volt a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Borkémiai Osztályának tudományos munkatársa, kutató a Müncheni Műszaki Egyetem Élelmiszertechnológiai Tanszékén, vezette az SzBKI Borkémiai Osztályt, a Kertészeti Egyetem SzBKI tudományos főosztályát, a KÉE SzBKI tudományos igazgatóhelyettese, majd a Kecskeméti Kutató Állomás igazgatója volt. Közel másfél évtizede az Igazságügyi Szakértői Kamara tagja, borászattal és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos ügyekben igazságügyi szakértői feladatokat lát el.

Katona István Emlékdíjat kapott Szőke Sándor gazdaság mérnök, menedzser szakmérnök és szőlész-borász szakmérnök, a kiskunhalasi Szőke Pincészet tulajdonosa, aki közösségszervező, közéleti tevékenységéből adódóan szerteágazó munkát végzett és végez, így a Magyar Szőlő és Bortermelő Szövetségnek alelnöke, a Duna-borrégió Szőlészek és Borászok Egyesületének elnöke, a Halasi Hegyközség elnöke, a Kunsági Borvidék igazgató választmányának tagja, a Kiskunhalas Városért közalapítvány kuratóriumának elnöke, a kiskunhalasi Borrend alapító tagja és kancellárja továbbá a Kiskunhalasi Rotary Klub alapító tagja és kétszer volt a szervezet elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában