Beruházások

2022.12.18. 15:01

Új buszváró épülhet Mélykúton

Újabb döntések születtek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz forrásairól: 45 Bács-Kiskun megyei település 48 pályázati projektje kap több mint ötmilliárd forint pályázati támogatást.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Balotaszállás a belterületi utak fejlesztésére 60 millió, Csólyospálos csapadékvíz-gazdálkodásának és kerékpáros közlekedésének fejlesztésére 148 millió forintot kapott. Épületenergetikai korszerűsítésre nyert 48 millió forintot Kiskunhalas, Harkakötöny pedig a könyvtárra költhet 50 milliót. Kéleshalom önkormányzata 30 milliós támogatást kap épületenergetikai fejlesztésekre, hasonló célra nyert 61 millió forintot Kunfehértó. 

Óvodai tornaszoba épülhet az elnyert 50 milliós támogatásból Kisszálláson. Az új mélykúti buszváróra 270 millió forint jut, míg Pirtón 60 milliót fordíthatnak a belterületi utakra. A szanki Kiskun Emlékhely, illetve a képtár és könyvtár energetikai korszerűsítésére 88 millió forintot költhetnek. Tompán az Árpád utca útfelújítására 36 millió forintot ítéltek oda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában