Kecskemét

2022.09.17. 20:27

Az aszály és a vízhiány a fotópályázat témája

Az Európa Jövője Egyesület fotópályázatot hirdet 16-30 év közötti fiataloknak, akiktől olyan pályamunkákat várnak, melyek a környezetünket sújtó problémákra hívják fel a figyelmet. Például téma lehet: hőségriadó, aszály, csapadékhiány, klímaválság, a szemünk előtt kiszáradó hatalmas fák, sivatagosodó területek, kiszáradt tavak, a talajvíz szintjének drámai csökkenése.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fotópályázat címe: ÉdesVíz, mely már magában utal a víz fontosságára. Az egyesület arra biztatja a fiatalokat, hogy gondolkodjanak felelősen az éltető kincsről, a vízről. Derítsék fel a pazarló helyzeteket városban és vidéken egyaránt, tudatosítsák a környezetükben is azokat a praktikákat, amelyekkel megtakarítható az édesvíz. 

A pályamunkák beküldési határideje szeptember 30. A [email protected] e-mail címre maximum öt darab képet várnak. A pályázati feltételek, részletek megismerhetők www.csipero.eu címen.

A beküldött képeket A. Fehér Vera a Magyar Fotográfiai Múzeum munkatársa és Temesvári Péter a BÁCSVÍZ Zrt. fejlesztési és térinformatikai osztályvezetője bírálják el. A pályázat nyertesei értékes jutalomban részesülnek. A beküldött, válogatott képeket október 20-án 17.30- kor kezdődő eredményhirdetéssel egybekötött rendezvényen mutatják be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában