Baja

2019.12.08. 07:38

Még édesebb lett Mikulás napja

Fél mázsa mézet adtak át a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben péntek délelőtt. A bajai Szent Ambrus Mézlovagrend képviselői érkeztek a különböző színű és kiszerelésű aranyló finomságokkal. Ezzel a korábbi évek gyakorlatát folytatták, hiszen évek óta hasonló akcióval igyekeznek népszerűsíteni a mézfogyasztást.

Kubatovics Tamás

Éltetik a hagyományt, adakoznak

Fotó: Kubatovics Tamás

– Itt a Mikulás, ezt az ünnepet szeretnénk megfejelni egy kis adománnyal. Szent Ambrus a méhészek védőszentje, úgy is nevezték a milánói püspököt, hogy mézajkú prédikátor. Ő volt a szegények védőszentje is, segítette az elesetteket. Mi, méhészek minden évben igyekszünk meghálálni a természetnek, hogy méheink megtöltötték a kaptárakat, a fölösleget elszedjük tőlük és egy picit jótékony célokra teszünk félre. Jó volna, ha minden gyerek megismerné a mézet és a méhészeti termékeket, hisz nagyon jó hatással vannak a szervezetre. Szeretnénk, ha ez a kis méz megédesítené ezt az ünnepet – fogalmazott Gégény Benjamin, a méhészek elnöke a jeles eseményre összesereglett gyerekeknek és felnőtteknek. Müller István, az intézmény vezetője az adományért köszönetet mondva elmondta: 547 tanulójuk és 321 dolgozójuk előtt komoly feladatok vannak, ezekhez minden támogatást örömmel fogadnak.

Éltetik a hagyományt, adakoznak
Fotó: Kubatovics Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában