Vadkerítés

2024.09.11. 11:50

Megszűnt az életveszély, bekerítették a tataházi tározót

Kerítéssel vették körbe, így megszűnt a közvetlen életveszély a Tataháza külterületén lévő sertéstelep melletti hígtrágya-tározónál, ahol ezt megelőzően tömegével pusztultak a szomjazó vadak a nyári kánikulában.

Pozsgai Ákos

Augusztusban írtunk arról, hogy a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltókat több alkalommal is riasztották az 55-ös főút közelében lévő bekerítetlen hetven méter átmérőjű és három méter mély hígtrágya-tárolóhoz, ahol több tucat őz és szarvas esett fogságba. A vadak beleragadtak a mocsaras trágyalébe, illetve a tározó oldalára kifeszített fólián nem találtak kapaszkodót és estek végzetes csapdába.

Tataháza, őzek, tározó
Tömegével pusztultak el az őzek Tataházán
Fotó: Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság

A tűzoltóknak több vadat sikerült élve kimenteni, viszont rengeteg fogságba esett állat elpusztult. Arról is beszámoltunk, hogy a területileg illetékes Felsőszentiváni Vadásztársaság kára több millió forintra tehető, az ügyben hatósági intézkedést kért a társaság.

A terület tulajdonosa, a Pápai Hús Kft. közleményben tudatta, hogy azóta a tározó körüli területet több száz méter hosszú, a gyorsforgalmi utak mellett is használt vadkerítéssel vette körül, hogy megakadályozza a vadon élő állatok tározóba való bejutását és az ebből adódó baleseteket.

Eközben pedig a Felsőszentiváni Vadásztársaság munkatársai műanyag ládákat helyezett ki a tározó környékére, amiket rendszeresen vízzel töltenek fel, hogy biztosítsák az ivóvizet a vadak számára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában