Vadmentés

2024.08.14. 17:20

Újabb három őzet mentettek a tűzoltók a tataházi hígtrágya-tárolóból

Szinte a biztos halálba futnak azok a vadak, Tataháza külterületén egy használaton kívüli hígtárgya-tárolóban próbálnak vízhez jutni a nyári forróságban. Az elmúlt napokban többször riasztották a bácsalmási tűzoltókat a bajba jutott vadakhoz, hogy mentsék ki őket, szerdán kora délelőtt is vonultak a tűzoltók.

Pozsgai Ákos

Néhány napja számoltuk be arról, hogy tömegével pusztulnak a vadak Tataháza külterületén, egy sertéstelephez tartozó bekerítetlen használaton kívüli hígtrágya-tárolóban, mert a műanyag fóliával fedett tárolóból nem tudnak kimászni és a benne lévő iszapban pusztulnak el.

hígtrágya-tároló, őz. Tataháza
Hígtrágya-tárolóba estek bele az őzek Tataházán
Fotó: Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság / archív-felvétel

A korábbi napokban több vadat is sikerült szorult helyzetükből kiszabadítania a tűzoltóknak, de sok vadnak későn érkezett a segítség és a tárolóban pusztultak le.

Szerda délelőtt háromnegyed kilenc tájékán ismét a tataházi tárolóhoz riasztották a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság egyik egységét, mert ismét három őz esett a tárolóba és nem tudtak kijutni belőle. Az egység beavatkozott kézierővel és mentőkötél segítségével, az őzeket sikerült sérülés nélkül kimenteni a vadászok közreműködésével. A Felsőszentiváni Vadásztársaság, ahova tartozik a terület és a tűzoltóság időközben megtette a szükséges intézkedést az önkormányzat, a rendőrség és az illetékes állategészségügyi hatóság felé, hogy a vadakra nézve kialakult veszélyes helyzetet mielőbb megszüntessék.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában