Katasztrófavédelem

2024.08.09. 12:31

Trágyalébe fulladtak az őzek Tataházán

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskunban 3 tűzeset és 8 műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók.

Baon.hu

Hígtrágya tárolóba esett több őz csütörtök délelőtt, Tataháza külterületén. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók mentőkötél segítségével kettő élő és négy elhullt őzet kiemeltek – közölte a katasztrófavédelem.

tűzoltó, Bácsalmás
A bácsalmási tűzoltók siettek Tataházára
Fotó: Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság Facebook-oldala

Két személyautó ütközött össze csütörtökön délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kunszállás közelében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és megszüntetik a forgalmi akadályt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Körbálák és négy hektáros területen száraz növényzet égett csütörtökön délután, Tiszakécske külterületén. A tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Árokba hajtott egy személyautó csütörtökön délután az 52-es főúton, Kerekegyháza közelében, az 5214-es út kereszteződésénél. A műszaki mentést végző kerekegyházai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Egy családi ház hátsó konyhájában főzés közben belobbant a szivárgó gáz csütörtökön késő délután Tiszaalpáron, a József Attila utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos és a lakiteleki önkéntes tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt a helyszínen. A tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték, a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. A mentők egy embert kórházba szállítottak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Csütörtökön még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában