Baon podcast

2024.07.07. 11:16

A bűn nyomában: a kutyaugatás miatt hokiütővel verte egy dühös férfi a gazdát – podcast

Dr. Szabó József ügyvéd, a Kecskemét Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna ügyész az elmúlt időszak legérdekesebb bűneseteiről beszélt a Hír FM kecskeméti adásában, a Bűn nyomában című podcastben.

Horváth Péter

A podcastben szó esett a felelős állattartásról, a háziállatok megfelelő tartásának körülményeiről, melynek fontosságára egy eset is felhívta a figyelmet. Az ügyben egy férfi két kutyája rendszeresen kiszökött az utcára, és megugatták a tanyaszomszédot, aki eljárt a porta előtt. Emiatt többször szidta a gazdát a szomszédoknak. 

bűnügy, közbiztonság, állattartás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A kutyatartó ráadásul nem is élt életvitelszerűen a tanyán, de egyszer összetalálkozott a gazda, a későbbi sértett, valamint a vádlott, aki sérelmezte a kutyák ugatását, és hangosan szidalmazta, fenyegette a szomszédot, azt kiabálva, hogy felakasztja a kutyáival együtt. 

Ezt hallva a vádlott a kutyák távol tartására használt hokiütővel a kezében vitatkozni kezdett a sértettel, majd a vita hevében a gazdát ellökte, és a földön fekvő férfit perceken keresztül ütötte a hokiütővel, illetve rugdosta, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva. Tettéért a Kecskeméti Törvényszék előtt kell felelnie.

A podcastban további érdekes ügyeket is feldolgoznak a büntetőjogi szakemberek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában