Labdarúgás

2 órája

A KTE előnyről kapott ki az MTK-tól

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Kecskemét az MTK vendége volt. A KTE korán vezetést szerzett, akár kettővel is elhúzhatott volna, de végül a hibákért nagy árat fizetett.

Nyitray András

Szabó István két helyen változtatott a kezdőben, bekerült Zsótér és Szabó is ezúttal, Bocskay és Rjaskó maradt ki. Jól indult a találkozó, a 2. percben máris Zsótér lőhetett 16 méterről, kevéssel ment ez fölé. A folytatásban Szabó átlövéssel kísérletezett, ő sem tévedett sokat, de Demjén rajta is volt. Kedvet kapott a másik oldalon Hej is, aki azonban komoly veszélyt nem okozott Varga kapujára a 9. percben. A 13. percben megérdemelten szerezte meg a vezetést a KTE, a jobb oldalról belépő Nagy okosan tette a védők mögé Lukács elé a labdát, aki kapura fordult, majd a léc alá bombázott (0–1). Két perccel később máris kettőre növelhették volna az előnyt, Zsótér adott ziccer labdát Katona Bálintnak, aki ballal viszont Demjénbe lőtt. A kihagyott helyzetre gyorsan jött a hazai válasz, a 18. percben Hej tette be az alapvonalról laposan a labdát, amire Kosznovszky érkezett középen, ballal aztán a hosszúba passzolt (1–1). Az MTK vérszemet kapott, a 20. percben Molnár Rajmund lövését még védte Varga, ám két perccel később egy kontra végén Bognár hozta ziccerbe újra az MTK támadóját, aki a hosszú alsóba passzolt (2–1). A gyors gólzápor után kevésbé eseménydús, inkább mezőnyjátékot hozó időszaka következett a meccsnek, az MTK ugyan a hajrában néhány távoli lövéssel megpróbálkozott, de ezekben igazán komoly veszély nem volt, alaposan elkerülték a kecskeméti kaput.

KTE, MTK, labdarúgás
A KTE előnyről kapott ki az MTK-tól
Fotó: Réti Attila

A második félidő első öt percében az MTK akarata érvényesült, Molnár Ádin középre lőtt labdája a kapu felett szállt el, majd Hej próbálkozott 20 méterről, de ő sem talált kaput. Ezt Katona Bálint veszélyes beadása követte már egy percre rá, melyet Demjén paskolt fölé. A szöglet után Katona Levente csúsztatott, a labda centikkel ment el a berobbanó Vágó előtt. A 64. percben az MTK próbálkozott megint, Bognár és Kosznovszky is célba vette Varga kapuját, aki mindkét alkalommal hárított. Katona Bálint pillanatai jöttek ezután, előbb az ötös sarkáról lőtt a hosszú mellé, majd a 67. percben adódott előtte igazán nagy sansz, Zsótér középre passzolt labdáját azonban rosszul találta el. A 84. percben aztán eldőlt a meccs, egy szögletre teljesen egyedül robbant be Beriashvili, aki öt méterről a kapuba fejelt (3–1). A végén még Nikitscher tekerése ment el a bal felső mellett, de az eredmény már nem változott.

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője: – Önkritikusnak kell lennünk, mert a Kecskemét jobban kezdett, a gólnak kellett felébresztenie minket. Utána precízebbek lettünk a passzok terén, labdabirtoklásban, így nagy területeket tudtunk bejátszani, a fordítás mentálisan is segített a csapatnak. Utána véleményem szerint kontroll alatt tartottuk a meccset, talán előbb is lezárhattuk volna a meccset, de nem vagyok elégedetlen.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtünk, a 13. percben vezettünk, rá két percre ott volt az újabb ziccerünk, amivel kettővel is elhúzhattunk volna. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy akkor tudunk innen ponttal távozni, ha védekezésben és támadásban is keveset hibázunk. Vezetésünk és a kihagyott helyzet után kaptunk két olyan gólt, amit komoly hiba előzött meg. A második félidőben nyomást is tudtunk helyezni az MTK-ra, a pontrúgásaink veszélyesek voltak, utána akadt olyan időszak, amikor Katona Bálint előtt egymás után kettő nagy helyzet is ott volt. Az NB I. nem engedi azonban meg ezeket a hibákat, hiszen ma is láttuk, hogy az MTK ezeket kegyetlenül kihasználta.

MTK Budapest – Kecskeméti TE 3–1 (2–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2732 néző: V: Káprály (Szert, Buzás)

MTK: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár – Molnár Á. (Kovács P. 73.), Kata, Bognár (Végh 79.), Kosznovszky, Antonov (Nagy Zs. 83.) – Molnár R. (Stieber 79.), Jurina (Németh K. 73.). Vezetőedző: Horváth Dávid

KTE: Varga B. – Nagy K. (Pálinkás 77.), Szabó A., Belényesi, Katona L. (Berki 89.), Zeke – Vágó (Bocskay 67.), Nikitscher, Katona B., Zsótér – Lukács D. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriashvili (84.) ill. Lukács (13.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában