Musical

2 órája

Az Omega slágereivel nosztalgiáztak és emlékeztek az együttes alapítóira Kiskunmajsán – galériával

A kiskunmajsai sportcsarnokban teltházas közönség előtt mutatta be az Experidance és az Omega Együttes közös produkcióban a Gyöngyhajú lány Omega musicalt, a több mint másfél órás előadás során 21 Omega sláger csendült fel kiváló musicalszínészek és táncművészek előadásában. Az előadásra Kóbor János „Mecky” életműörököse, Kóbor Léna is a városba érkezett a társulattal, aki a főszereplő fiatal lányt testesítette meg.

Pozsgai Ákos

A musical Kriszta, a fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton-part, a tó ősi mitikus legendáit „Trombitás Frédi” éjszakai „túravezetésével” – írták a darab készítői az előadás történetéről, amit sokan éltek meg fiatalon, szerelmesként.

Omega, sláger, musical
Az OMEGA slágereivel nosztalgiáztak Kiskunmajsán
Fotó: Pozsgai Ákos

A musical, amelynek író-rendezője Pozsgai Zsolt, zenei rendezője: Gömöry Zsolt, jelmeztervezője: Debreczeni Ildikó 2016-ban elnyerte „Az Év legjobb zenés táncelőadása” szakmai nagydíjat.

A műben olyan világszínvonalú slágerek csendültek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, vagy a Gyöngyhajú lány, mely művet 2023-tól az Omega hagyatékot kezelő grémium, a szakrális Omega örökség részének nyilvánította.

A színpadon 22 táncművész és öt kiváló musicalszínész – Fésűs Nelly, Janik László, Kóbor Léna, Szabó Máté és Tóth Sándor lépett fel.

Az előadással a nosztalgiázás mellett egyben megemlékeznek Kóbor János „Mecky”, Benkő László és Mihály Tamás Omega Együttes társszerzőiről, alapító tagokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában