Kultúra

2010.03.16. 17:18

Állami kitüntetések: nyolc díjazottja is van Kecskemétnek

Nyolc állami és művészeti díjazottja is van Kecskemétnek, akiket március 15-e alkalmából tüntettek ki Budapesten.

P.Zs.

A nemzeti ünnep alkalmából adományozott kulturális kitüntetéseket az oktatási és kulturális miniszter nyújtotta át a díjazottaknak március 14-én, a Szépművészeti Múzeumban.


A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét ketten vehették át: dr. Csatári Bálint, az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet Kecskeméti Osztályának vezetője, és Ramháb Mária, a kecskeméti Katona József Könyvtár igazgatója.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét Bodor Sándorné, a kecskeméti Katona József Színház művészeti titkára, illetve Csík János, a Csík Zenekar vezetője kapták.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet Kis Balázsnak a kecskeméti Katona József Színház színpadmesterének ítélték. A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztjét Mészáros Tiborné a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ igazgatási csoportvezetője kapta. Blattner Géza-díjban Majoros Gyula báb- és díszletervező részesült, míg Dobozi Eszter költő, prózaíró, illetve szociográfus József Attila-díjat kapott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!