Közélet

2016.11.07. 21:13

A hivatal szerint nincs ló és bűz sem

Továbbra is szenvednek a szomszédban tartott lovaktól Tiszakécskén a Vízhányó János utcában lakók.

Vajda Piroska

Problémájukkal többször is jártak az önkormányzatnál, személyesen és levelében is kértek segítséget, de hiába. Az ügy átkerült a Járási Hivatalhoz, melynek munkatársai a helyszíni bejárások során nem észleltek semmilyen problémát, ezért az ügyben indított eljárást megszüntették.
Kajtár Lajos korábban azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy szomszédja a házuk melletti üres telken tartja a lovait. Négyet, ötöt, mikor mennyit. Elpanaszolta, hogy ez a telek nincs befüvesítve, a lovak a homokban fürdenek, porolnak, ott végzik a dolgukat, ezért bűzlenek is. Emiatt nem tudnak az udvaron kiteregetni, szellőztetni, a lakásban mindent belep a por, és a kerti kiülő pavilont sem tudják használni. Kajtár Lajos hangsúlyozta, ők is szeretik az állatokat, de szerintük ezek a jószágok nincsenek megfelelően tartva. Többször is próbálták már jobb belátásra bírni a szomszédot, arra kérték vigye a lovait a közeli istállóba, de sikertelen volt a kezdeményezés.

Kajtár Lajos az unokáit is félti, hiszen csupán egy drótkerítés választja el az udvarukat a lovaktól. Ha ló megijed, megvadul bármi történhet. Az őszi szünetben első alkalommal vigyáztak az unokájukra, de egy percre sem merték az udvaron egyedül hagyni. Úgy érzem, hogy korlátozva vagyunk a saját ingatlanunk használatában, ezért azt tervezzük, hogy nyugodtabb helyre költözünk, ha sikerül egyátalán eladni a házat – tette hozzá végső elkeseredésében Kajtár Lajos.


 
Nem láttak semmit

A Járási Hivatal munkatársai háromszor jártak a helyszínen, de semmilyen problémát nem észleltek. Első alkalommal csak két lovat láttak, azok is karámmal és villanypásztorral voltak elkerítve – olvasható az indoklásban. Azt is leírták, hogy a lovak napi friss trágyája nem bűzlött. Második és a harmadik alkalommal sem lovat, sem trágyát nem láttak a szomszédos üres telken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!