Közélet

2016.09.06. 11:49

Posztumusz díszpolgári címet kapott a Honismereti kör elnöke

Posztumusz díszpolgári címet adományozott a tiszakécskei képviselő-testület Lovas Lászlónak, aki alapító tagja volt a Tiszakécskei Honismereti Körnek, 1994-től haláláig az elnöki tisztséget is betöltötte.

Vajda Piroska

Közszolgálati Díjat kapott Ézsiásné Varga Andrea, aki 19 éve dolgozik a polgármesteri hivatalban és foglalkozik a város pénzügyeivel. Művészeti Díjat vehetett át Csüllög Edina, aki aktív résztvevője a város művészeti életének, rendkívüli odafigyeléssel vezeti a Tisza Folk Népzenei tábort. Közoktatási Díjat vehetett át Siklósiné Balla Erzsébet, aki 1989 óta Móricz Zsigmond Általános Iskolában tanít. Közművelődési Díjat kapott Balog Ildikó az Arany János Művelődési Központ meghatározó személyisége. Sport Díjat adományozott a testület Bús Dezsőnek, aki 20 éven keresztül Tiszakécskén futballozott, osztálytól függetlenül a lehető legtöbbet kihozva magából, lelkesítve a többieket, mert mindig maximumra törekedett.

Egészségügyi és Szociális Díjat kapott dr. Pálinkás Julianna háziorvos, belgyógyász szakorvosnak. Településfejlesztési Díjat vehetett át Miskó Gábor, aki vállalkozóként és magánemberként is meghatározó egyéniség Tiszabög társadalmi, gazdasági életében, tevékenységét lokálpatrióta szemléletmód hatja át. A Tiszakécske Városért Díjat megosztva Eszes Béla posztumusz és Eszes Béláné kapta. Eszes Béla 1986-tól az ország egyik legkitűnőbb lovaskocsi-készítőjeként igényes kidolgozású mesterműveket állított elő. A hintókészítő mester felesége a kézműves hintókészítő munkáját nagy odaadással, segítőkészséggel támogatta. Mindketten oroszlánrészt vállaltak a Tiszakécskei Lovasegyesület 25 éves munkájában. Címzetes igazgatói címet vehetett át Nyitrainé Mudris Gabriella. Tóth János polgármester dicsérő oklevélben részesítette Várócziné Szabó Erzsébetet és László Imrét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!