kecskemét

2018.05.25. 14:53

Lökdöste, rugdosta, fojtogatta a rendőröket

Vádat emeltek egy 19 éves kecskeméti férfi ellen, aki márciusban intézkedő rendőrökre támadt. Az egyenruhásokat lökdöste, az egyiket megrúgta, a másikat meg fojtogatta.

Hraskó István

Kecskemét Március 13-án reggel a Kecskeméti Rendőrkapitányság hat rendőre látogatott el egy helyi lakáshoz, hogy házkutatást tartsanak és előállítsanak egy tanút. Az intézkedés azonban nem ment simán, egy 19 éves férfi ugyanis szidni kezdte az egyenruhásokat. Majd az egyik rendőrt két kézzel nagy erővel meglökte, és jobb kezét ökölbe szorítva megpróbálta megütni. Ezt egy másik rendőr akadályozta meg, aki megfeszítette a vádlott karját és a férfit az ágyra szorította. Ő azonban kiszabadította magát, a rendőrök felé rúgott és az őt leszorító zsarut egy alkalommal a combján el is találta. Sőt, egy harmadik egyenruhást hátulról megragadott és a nyakát átkulcsolva fojtogatni kezdte. A többi rendőr alig tudta kezét lefejteni fojtogatott társukról. A vádlott még ekkor sem hagyta abba a zsaruk szidalmazását és fenyegetését.

A rendőrök nem sérültek meg. A vádlottat még aznap őrizetbe vették és a nyomozó ügyészek indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A többszörösen büntetett, visszaesőnek minősülő férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozták vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában