Tiszaalpár

2018.11.28. 10:24

Halálos sérülést okozott kollégájának, de inkább részegnek hazudta

Vádat emeltek egy 51 éves férfi ellen, aki tavaly novemberben egy tiszaalpári festőműhelyben hanyatt lökte kollégáját, súlyos koponyasérüléseket okozva neki. A vádlott több óra múlva vitte haza munkatársát, feleségének azt mondta, hogy túl sokat ivott, a sértett viszont januárban belehalt sérülésébe.

Hraskó István

A tiszaalpári sértett 2017. november 4-én a helybeli festőműhelyben együtt dolgozott az 51 éves vádlottal. Közben borozgattak, és délutánra már ittas állapotba kerültek. Ismeretlen okból este 8 óra körül a két férfi között vita támadt, ennek tanúja volt a műhelybe belépő 45 éves munkatársuk, aki közéjük állt. Távozása után azonban az 51 éves vádlott ököllel közepes erővel állon ütötte a sértettet, aki hanyatt esett, a fejét az üzem betonozott talajába ütötte és elvesztette az eszméletét. Kollégájuk visszafordult és a földön fekvő, eszméletlen állapotban lévő sértettre vizet locsolva megpróbálta magához téríteni, de a férfi nem reagált. A műhelybe ekkor bejött egy 43 éves dolgozó is, látta az ájult kollégát, de a bántalmazó vádlott arra kérte, hogy a történtekről nem beszéljen senkinek. A két idősebb ezután kivitte a sértettet az udvarra abban bízva, hogy a hideg levegőtől felébred. Ez nem történt meg, kollégái viszont nem foglalkoztak vele, visszafektették a padlóra és tovább folytatták a munkát. Később a biztonsági őrként dolgozó 38 éves férfi is meggyőződött arról, hogy a sértettet valóban bántalmazta kollégája és eszméletlen állapotban van, ennek ellenére visszament a portára azzal, hogy műszak végén a saját lábán kell elhagynia az üzem területét.

A két idősebb férfi este 10 óra körül egy kézikocsiba fektetve kivitte az ájult sértettet az üzemből és autóval hazaszállították, majd a feleségének azt mondták, hogy férje nagyon sok alkoholt ivott, azzal „kiütötte magát”. Nem sokkal később a feleség hívott mentőt a férjéhez, aki a kórházba szállítást követően elvégzett idegsebészeti koponyaműtét, majd az azt követő több műtéti beavatkozás ellenére idén január 26-án életét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében súlyos kombinált koponyasérülést szenvedett, az időben érkező orvosi segítség sem garantálta volna az életben maradását.

– Az 51 éves vádlottnak számolnia kellett azzal, hogy az ittas állapotban lévő sértett a bántalmazás miatt a betonra hanyatt esve akár halálos sérülést szenvedhet el, azonban könnyelműen bízott annak elmaradásában. A jelenlévő munkatársak tisztában voltak azzal, hogy a sértett a bántalmazás következtében megsérült, a hanyatt esés és eszméletlen állapota miatt nyilvánvalóan orvosi segítségre szorul, ennek ellenére nem gondoskodtak orvosi ellátásáról, így nem nyújtottak ebben a helyzetben elvárható segítséget munkatársuknak – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyészség az 51 éves, büntetlen előéletű férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Három munkatársának segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában