Közélet

2009.05.21. 11:53

Schirilla most azért fut, hogy jó kedvet hozzon

A kórházakban ápolt gyerekekre akarja felhívni a figyelmet, ezért 350 kilométert fut Szekszárdtól Budapestig, Bács-Kiskun megyét is érintve, május 25. és 31. között Schirilla György (48).

Noszlopy

Szekszárdon a tervek szerint több ezer gyerek indítja majd útra hétfőn Schirillát, a fővárosban pedig a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Gyermekszív Centrumában lesz jövő vasárnap a végcél.

A „próbatételnek” neve is van: „Jó kedvet és egészséget viszek a gyerekeknek!” A Bács-Kiskun megyei településeken a várhatóan nagyszámú érdeklődő mellett a polgármesterek is fogadják majd a „vasembert”.




- Most, amikor például Kalocsán is megszűnt a városi kórházban a gyermekosztály, különösen fontosnak érzem ezt a figyelemfelhívó kezdeményezést – indokolta a 7 napos maratonit a sportember. A kecskeméti Gong Rádióban műsorvezetőként is ismert Schirilla a szokásos módon készül: a Pilisben, vastagon beöltözve, a kutyája társaságában rója most a kilométereket, hogy ne legyen gond Szekszárd és Budapest között. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a futás végére legalább 5-10 kilónyit veszít majd a testsúlyából. 

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Schirilla György és az elmaradhatatlan kutya...
[/caption]

A magyarországi futás során 30 települést érint majd a sportoló, akinek a mostani 350 kilométer meg sem kottyan. Hiszen például egy éve 30 nap alatt 1400 kilométert teljesített, amikor a budapesti Szent István Bazilikától Rómáig futott, hogy a Vatikánban XVI. Benedek pápával találkozhasson. 

A 7 napig tartó futás során rendőrök biztosítják majd Schirilla útját. A Bács-Kiskun megyét is érintő útvonal: Szekszárd-Paks-Simontornya-Dunaföldvár-Solt-Kiskőrös-Soltvadkert-Jakabszállás-Kecskemét-Cegléd-Albertirsa-Vecsés-Budapest.



- A mostani futás során kórházakat, iskolákat, gyermekintézményeket keresek fel – mondta el tudósítónknak a hétfőn kezdődő programot Schirilla György. - A tavalyi békefutás mintájára egy kopjafát viszek magammal, amire szalagokat köthetnek majd fel a gyerekek. A kopjafát a budapesti kórházban adom át az ápoltaknak és az ott dolgozó orvosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!