Közélet

2012.05.18. 16:42

Leukémiás kislánynak segített a csodalámpa

Játszóteret álmodott otthona kertjébe az ötéves Szurgyi Brenda, aki tavaly óta küzd a leukémiával.

Popovics Zsuzsanna

Az édesanyja karján ülő Brenda kissé nyűgösen figyelte az előkészületeket. Már állt a házikó, amikor megkérdezte: "Hogy jutok fel a csúszdához?" Mire az emeletre vezető lépcső is a helyére került, édesapja, Szurgyi Róbert is hazaért a munkahelyéről. Brenda innentől már mosolygott, sőt, apukája segítségével bátran ki is próbálta a csúszdázást.

Brenda kérését a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány váltotta valóra, a Tchibo Budapest Kft. szponzorálásával. A cég önkéntesei a játszótér összeszerelésében is segédkeztek, majd külön ajándékkal: homokozó készlettel, egyéb játékokkal kedveskedtek a kislánynak.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Brenda és szülei átveszik az ajándékokat Vidák Zoltántól, a Tchibo menedzserétől
[/caption]

A hetényegyházi kisbetegről legutóbb februárban adott hírt a Petőfi Népe, amikor a helyi művelődési házban szerveztek a család barátai, a település lakó jótékonysági estet a javára. Azóta sok minden történt velük.
- Brenda nagyon jól viseli a kezeléseket, jelenleg az utolsónál tart, és nagyon biztatóak a leletei, orvosa szerint szinte bizonyos, hogy hamarosan teljesen egészséges lesz - örvendeztette meg Szurgyiné Polyák Tímea a jó hírrel az adományozókat. - Most azért nyűgös szegénykém, mert megviseli a gyógyszeres kezelés. Két hete már szinte olyan virgonc, jókedvű kislány volt, mint a betegsége előtt. Reméljük, mielőbb olyannak láthatjuk ismét.

Brenda nemrég ünnepelte születésnapját. Volt még egy kívánsága: kistestvért szeretne. "Erre a varázslatra a Csodalámpa sem képes, de ha nagyon szeretnéd, és egészséges leszel, meglátod, ez az óhajod is teljesül" - biztatta a kislányt Zsombori Erzsébet, az alapítvány megyei koordinátora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!