Közélet

2011.05.26. 10:10

Juhar utca: Városi nyilatkozat készül

A Juhar utcai intézmény ügyében kéri Király József, a kecskeméti közgyűlés MSZP frakcióvezetője, hogy egyeztessen Zombor Gábor polgármester Bányai Gáborral, a megyei közgyűlés elnökével.

G. Z.

Most tartja ülését a kecskeméti közgyűlés. A napirend előtti felszólalásoknál Király József, az MSZP frakcióvezetője kijelentette: úgy érzi, a Juhar utcával kapcsolatos megyei fenntartói döntés olyan mértékben érinti a város érdekeit, hogy szükségesnek tartaná, ha Zombor Gábor polgármester egyeztetne Bányai Gáborral, a megyei közgyűlés elnökével a kérdésben.

- Egy komoly hagyományokkal rendelkező intézményről van szó, ahová sok kecskeméti gyermek is jár. Nem mehetünk el szó nélkül a megye tervei mellett, ami a Juhar utca önállóságát megszüntetné. A döntés hátterében egyértelműen az igazgatónő és több munkatárs elleni feljelentések vannak és nem a szervezeti racionalizáció - mondta Király József.

Zombor Gábor a felvetést támogatta. Felkérte Lévai Jánosné fideszes képviselőt és Király Józsefet, hogy még most, a közgyűlés ideje alatt fogalmazzanak meg egy közös nyilatkozatot, amit a közgyűlés nevében még a mai napon átküldenek majd a megyének.

Mint ismeretes, a megyei közgyűlés holnapi ülésén várhatóan elfogad egy előterjesztést, amely a Juhar utcai intézmény és a kiskőrösi intézmény egyesítéséről szól. A megyei közgyűlés oktatási bizottsága ezekben a percekben foglalkozik a kérdéssel. Délután fél négykor pedig a Juhar utcai intézmény dolgozói és érintett szülők tartanak demonstrációt a megyei közgyűlés előtt.

Kattintson a dokumentum közepére, hogy el tudja olvasni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!