Közélet

2011.10.13. 20:43

Javult a tabdi anyuka állapota

Hazavitte Tabdiba az édesapja Györfi Lacikát a kecskeméti kórházból.

Noszlopy N. Miklós

Azt a júliusban született tündéri kisfiút, akinek édesanyja, Györfiné Szabó Emese július közepén adott életet. A császármetszést követően azonban az édesanya keringése összeomlott, és kómába esett. Emese életéért összefogtak a térség települései: több százan adtak vért az életmentő műtétekhez. 

Az édesanya állapota jó ideig volt válságos. Tudatánál maradt ugyan, próbálta mozgatni a kezeit, azonban a tüdejében is találtak vérömlenyt, és az egyik veséje is leállt. Már az elején tudták az orvosok, hogy hosszadalmas kórházi kezelésre lesz majd szüksége. Eközben a férje, László munka után mindennap elutazott Tabdiból Kecskemétre, hogy tartsa a feleségében a lelket. A kórház pedig, hogy segítsék a családot, hosszú ideig bent tartotta a gyermekosztályon Lacikát. Aki persze rövid időn belül az ápolónők szeme fénye, a gyermekosztály büszkesége lett.

A közelmúltban azután eljött a búcsú órája. László hazavitte a szépen kigömbölyödött Lacikát, noha tisztában volt azzal, hogy emiatt majd újabb terheket vesz a vállára. – Éjjel én látom el, és persze a nagymamák. Napközben pedig egy gyermekgondozó vigyáz rá – tudtuk meg az édesapától. – Ebben a helyi önkormányzat támogatása segít, de mellette még havonta 50 ezer forint plusz kiadást ró a felügyelet családunkra. 

A barátok, a helyi Vöröskereszt és a tabdi önkormányzat nagyszabású gyűjtést szervezett a nehéz helyzetbe került Györfi család részére. Arra kérnek mindenkit, aki teheti, a Tabdin kihelyezett, önkormányzati pecséttel ellátott urnákba tegye az adományait. Emellett a következő számlaszámra várják a felajánlásokat: 10400621-70515248-48491000 K&H, Györfiné Szabó Emese. A közlemény rovatba ezt kell beírni: adomány. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az édesapa hazavitte Tabdiba Lacikát, éjjel ő látja el és a nagymamák
[/caption]

– Jó hír, hogy az édesanya egy hete már kikerült az intenzív osztályról egy betegosztályra. Már nincs ugyanis szükség arra, hogy gépeken legyen – tudatta Horváth Attiláné, a kecskeméti megyei kórház sajtóreferense. – Tudatánál van, kommunikál, önállóan eszik, iszik. Azt azonban, hogy meddig tart a gyógykezelése, mikorra várható a felépülése, még most sem lehet megbecsülni. Nagyon bizakodunk, és tudjuk, hogy Emese jó kezekben van a betegosztályunkon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!