Közélet

2016.08.17. 18:26

Iskola épül Izsákon

Címkék#Izsák

Izsák legnagyobb beruházásának az alapkövét rakták le szerda délután az egykori iskola területén.

B. Zs.

A nagy volumenű építés 4,5 milliárd forintba kerül, melyet az utolsó fillérig az állam finanszíroz. A rendezvényen a kormányt dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, helyettes államtitkára képviselte. Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, mint a térség képviselője vett részt az eseményen. Mondok József polgármester köszöntötte a vendégeket, a kivitelezők képviselőit, majd megemlítette, hogy egy 8,5 ezer négyzetméter alapterületű iskola építése kezdődik az alapkő elhelyezése után. Dr. Boros Anita a kormány oktatási infrastruktúra fejlesztési tervéről tartott rövid ismertetőt. Mintegy 78 projekt valósul meg 40 milliárdos költségvetési támogatásból. Ezek közül az egyik az izsáki iskola építése. A 24 tantermes intézményhez egy 1350 négyzetméteres tornacsarnok, egy kisebb, 250 négyzetméteres tornacsarnok és egy 130 négyzetméteres erőnléti terem is kapcsolódik, melyet a gyerekek jövő ősszel már birtokba vehetnek.

Lezsák Sándor Izsák aranykorának nevezte az elmúlt éveket. Hangsúlyozta, hogy a várossá avatás 20. évfordulójára kapja meg a település az oktatási centrumot. Majd hozzátette: reménykedik abban is, hogy a tanuszodát is hamarosan megépíthetik a városban. Megjegyezte, hogy a döntéshozók előtt van a katolikus templom falainak a vizesedéstől történő megvédése is. Az iskola építését a West Hungária Bau Kft. és a Fejér – Bál Zrt. közös konzorciumban végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!