Közélet

2012.01.13. 18:47

Fegyelmi eljárás a kórház igazgatója ellen

Fegyelmi eljárás indult a kiskunfélegyházi városi kórház főigazgatója ellen. Erről és a vizsgálóbiztos kijelöléséről csütörtökön este rendkívüli ülésen döntött a város képviselő-testülete.

Vajda Piroska

Zárt ajtók mögött tárgyaltak a városatyák a dr. Kovács József ellen indult fegyelmi eljárásról, melynek lefolytatását a kórházigazgató maga kezdeményezte – áll abban a sajtónyilatkozatban, amelyet a városháza sajtószóvivője jutatott el szerkesztőségünkbe. 

A nyilatkozat szerint a munkáltató képviselő-testület tudomására jutott, hogy az önkormányzat által működtetett városi kórház–rendelőintézet, gyógyfürdő és rehabilitációs központ vezetője által megkötött egyik szerződés aggályos, azzal szemben pénzügyi-számviteli problémák merülhetnek fel. Az ügy tisztázása érdekében a testület a fegyelmi eljárás megindítását támogatta, vizsgálóbiztosnak pedig dr. Réczi László, önkormányzati képviselőt (Civil Mozgalom) jelölte ki.

Az üggyel kapcsolatban a vizsgálóbiztos lapunknak csak annyit árult el: az igazgató saját hatáskörben, a kijelölt önkormányzati biztos aláírása nélkül kötött meg egy szerződést. A témával kapcsolatban természetesen felkerestük az érintett főigazgatót is. Dr. Kovács József,  akadályoztatása miatt azonban csak később nyilatkozik lapunknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!