Közélet

2012.04.18. 17:36

Elfogult a törvényszék: tovább csúszhat a piac átépítése

Kérdéses, meddig szünetel a kecskeméti nagypiac átépítése, a mélyparkoló kialakítása és a kinti nyitott rész befedése.

Hraskó István

Mint azt dr. Ócsai Beatrixtól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől kedden délután megtudtuk: az ügyben törvényszékük elfogultságot jelentett be, mivel a bíróság is érdekelt a Rákóczi út-Vasútkert revitalizációs projektben: felújítják a külső homlokzatot. Ócsai Beatrix hozzátette: a felperes magánszemély is hivatkozott kereseti kérelmében törvényszékük esetleges elfogultságára. Ez végül be is igazolódott.

A sajtószóvivőtől azt is megtudtuk, hogy az ügyet soron kívül felterjesztették a Fővárosi Ítélőtáblához, amely a közigazgatási perekben a fellebbviteli fórum. Az ítélőtábla dönt majd arról, hogy melyik törvényszékre kerülnek az akták. Szerda délelőtt érdeklődtünk a Fővárosi Ítélőtáblán, ahol az elnökhelyettesi titkárságon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még nem érkeztek meg hozzájuk az ügy iratai. Arról sem tudtunk meg semmit, hogy mikor várható másik törvényszék kijelölése, csupán annyit közöltek: ilyen ügyekben általában hatvan napon belül döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!