Közélet

2011.07.18. 17:28

Egy kismama élete a tét

Négy település véradói fogtak össze, hogy megmentsék egy újszülött kisfiú édesanyját, Emesét.

N. N. M.

Emesét szombaton éjjel férje vitte be tabdi lakásukból a kecskeméti megyei kórházba, mert a fiatalasszonynak elfolyt a mazgatvize. A szülésnél azonban komplikációk adódtak. Az orvosok császármestszéssel segítették világra Lacikát, aki egészséges. Édesanyja keringése viszont a szülés után néhány órával összeomlott, azóta is mélyaltatásban van és nagyon sok vérre van szüksége.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tabdiról is érkeztek véradók
[/caption]

Az asszony vércsoportja rikta, "A" Rh-negatív. A család és a barátok összefogtak, néhány óra alatt szakértői segítséggel szervezték meg az „irányított” véradást. Négy település: Tabdi, Kiskőrös, Soltszentimre és Csengőd véradói fogtak össze, hogy megmentsék a kismama életét. Ma már több mint két tucat ember adott célzottan vért a kecskeméti területi vérellátó központban.

A műtétre kedden kerül sor. A kecskeméti területi vérellátóban hétfőn este 6 óráig, illetve kedden reggel 8 órától várják a segítő szándékú véradókat.

Kecskeméti Területi Vérellátó

Cím: 6000 Kecskemét, Koháry körút 4.

Telefon: +36-76/485-040

Véradási időpont: hétfő: 8-18 óráig, kedd: 8-16 óráig, szerda-csütörtök: 8-14 óráig, péntek 8-13 óráig

Részletek a keddi Petőfi Népében.

Telefon: +36-76/485-040

Véradási időpont: hétfő: 8-18 óráig, kedd: 8-16 óráig, szerda-csütörtök: 8-14 óráig, péntek 8-13 óráig Képünkön Kissné Sinkovicz Marianna adott vért Tabdiról is érkeztek véradók -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!