Közélet

2011.11.08. 18:02

Ablakok nélkül, télidőben

Címkék#Kecskemét

Hiányoznak egy negyedik emeleti lakás ablakai egy kecskeméti társasházban. A szomszédok fáznak, a tulaj csak reméli, hogy aki vállalta, időben befejezi a március óta húzódó felújítást.

Popovics Zsuzsanna

Közös képviselőjüknél panaszkodnak az égre nyíló lakás miatt az egyik Nyíri úti társasház lakói. Az ablak nélküli lakás a negyedik emeleten van, az alsó szomszédok attól tartanak: ha jön egy eső, beázik az otthonuk. – A negyedik emeleten lakók is hiába fűtenek, éjszaka kihűl a lakásuk, hiszen szomszédjuknál nemhogy fűtés nincs, de ablak sem fogja fel a hideget – meséli Tar Mária közös képviselő. 

– Szombaton tőlem érdeklődött a tulajdonos iránt egy lajosmizsei vállalkozó, aki az új ablakokat hozta a lakásba. Panaszkodott, hogy nem fizették ki a munkáját, a megbízóját nem éri el telefonon. Végül fel sem szerelte a nyílászárókat, mindet elvitte. A lakóközösség már abban gondolkodott, a tűzoltókat kérik meg, hogy emelőkosárból, kívülről húzzák le az ablakredőnyöket. Mivel nem életmentésről lenne szó, a kiszállási költséget nekik kellene megfizetni – tudták meg. 

Az ablak nélküli lakás tulajdonosát hétfőn nekünk sem sikerült telefonon elérni, a helyszínen viszont tegnap találkoztunk vele. – Egy építkezési vállalkozót bíztam meg a lakás felújításával, arról nem tudok, hogy fizetési gondjai lennének – mondta el a tulaj. – Tudomásom szerint az ablakokon a zárakat kell igazítani, ezért vitte vissza a vállalkozó. Holnapra várom a fűtésszerelőket, de amíg nincs ablak, sem parkettázni, sem festeni nem tudnak a mesterek. Azért is jöttem ma ide, hogy lehúzzam a redőnyöket. Egyébként biztosítva van a lakás, ha beáznak az alattam lakók, megtérítik a kárukat. 

Az érintettek ettől a biztosítéktól nem lesznek nyugodtabbak, ahogy a gázkonvektorral fűtött lakásuk sem melegebb – kommentálta a tulaj szavait a lakók érdekeit védő közös képviselő.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!