Közélet

2011.12.23. 18:54

A rákos kisfiú kezelése végre elkezdődhet!

Az év elejétől megkezdődhet annak a kilenc hónapos, rosszindulatú daganatos kecskeméti kisfiúnak a kezelése, aki ismeretlen állampolgársága miatt hazánkban eddig nem kaphatott ingyenesen kemoterápiát.

Hraskó István

Pár nappal azután, hogy történetét megírtuk, már az országos sajtó is foglalkozott Imike ügyével. Szerkesztőségünket megkereste az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, amely ezután felvette a kapcsolatot az édesanyával, Mihaljevic Szilviával. Ezen a héten már arról értesítette lapunkat az alapítvány, hogy januártól a fővárosi Tűzoltó utcai klinikán elindulhat Imike kezelése. 

– Sikerült az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral megállapodást kötni, Takácsné Stalter Judit elnök személyesen járt el ez ügyben. Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kifizette az azonnali egészségügyi ellátáshoz szükséges hat havi járulékot. Hozzátenném: Imike ügyének ilyen példátlanul gyors elintézéséhez nagy szükség volt a hivatal rendkívüli hozzáállására is – számolt be a fejleményekről dr. Sára-Gombás Kinga, az alapítvány munkatársa, aki egyben azt is megköszönte, hogy a Petőfi Népe és a Baon.hu a cikkel felhívta a figyelmet a segítségre szoruló kisbabára.

– Megkönnyebbültem, mikor megtudtam a jó hírt. Hálásak vagyunk az alapítványnak a gyors ügyintézésért, és mindenkinek köszönöm, aki érdeklődött irántunk. Az első lépést megtettük, de a kezelés lesz az igazi harc – mondta az édesanya. Megtudtuk: kisfia a héten köhögött, ezért bevitte a kecskeméti kórházba (sürgősségi ellátást taj-kártya nélkül is kaphat). Imike vérképe rossz volt, transzfúziót kapott. Év végig Kecskeméten marad, utána viszi édesanyja Budapestre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!