Kék hírek, bulvár

2014.02.20. 06:33

Szexuális visszaélés gyanúja miatt feljelentették a tanárt

Szexuális visszaélés gyanúja miatt tettek büntető feljelentést egy Kecskeméten élő tanár ellen. A 40 éves férfi évek óta zaklathatta volt tanítványát. A tanár több fiatal lányról is készíthetett felvételeket, melyek felkerülhettek a közösségi portálokra.

T. K.

– A Kalocsai Járási Gyámhivatal  február 19-én  szexuális visszaélés gyanúja miatt tett büntető feljelentést a Kalocsai Járási Ügyészségen. A hivatali eljárás során, az ügyfelek által jegyzőkönyvbe mondottak szerint, ugyanis felmerült annak gyanúja, hogy egy kiskorú lánnyal a volt tanára szexuális cselekményeket folytatott – tájékoztatta lapunkat a gyámhatóság. 

A hivatal közleménye szerint: a 40 éves férfi és a kiskorú közötti „nem tanár-diákra jellemző kapcsolat” még a gyermek 7. osztályos korában  kezdődött. A kalocsai járás egyik északi településén dolgozó tanár akkoriban már egy mobiltelefont ajándékozott a lánynak. Mint kiderült: az intézmény vezetője is tudomást szerzett minderről és kifogásolta a tanár magatartását.

A kiskorú középiskolai tanulmányait múlt év szeptemberében egy másik városban kezdte meg. Ottani kollégiumi nevelőtanárai figyeltek fel arra, hogy a lányt rendszeresen egy nála jóval idősebb, vele valószínűleg nem rokoni kapcsolatban álló férfi várja és látogatja. 

„A gyermek viselkedése egy idő után megváltozott, igazolatlan távolléteire sem a kollégium nevelőinek, sem szüleinek nem tudott magyarázatot adni. A lány  legutóbbi számonkérése alkalmával nevelőapjának mondta el, hogy volt tanárától már három mobiltelefont, cipőt, ruhát, cigarettát és egyéb ajándéktárgyakat  kapott” – olvasható a gyámhivatali közleményben.  

Értesüléseink szerint a tanár múlt év szeptemberétől vasárnapi napokon a megyeszékhely buszpályaudvarán várta a lányt, akit onnan kecskeméti lakásába vitt.
A gyámhivatal eljárás során az ügyfelek jegyzőkönyvbe mondták: előfordult olyan eset, amikor a lakásban több fiatal lány volt jelen, akikkel együtt fényképeket készítettek egymásról a tanár telefonjával, majd azokat  közösségi oldalakra tették fel.

Az eddigi meghallgatásokból kiderült: a lány a tanár invitálására barátnőjével is több alkalommal tartózkodott a férfi lakásán. Idén januárban például ott töltöttek négy egymást követő éjszakát.

„A lány elmondása szerint ezen alkalmakkor a tanár simogatta, ölelgette és azt mondta neki, hogy szeretne vele lefeküdni. A tanár házasságot ígért, valamint azt, hogy Hollandiába költöznek. A kiskorú és a férfi között szexuális cselekmények is történtek, mely alkalmakkal a kiskorú párnával takarta el az arcát. A lány azt mondta, bízott tanárában, tisztelte őt, ezért sem mert neki ellent mondani” – tudatta a gyámhivatal.

A járási gyámhivatal mindezek után arra az álláspontra jutott, hogy a tanár magatartása megalapozza a szexuális visszaélés gyanúját. Mint írták: „a sértett és a tanár között olyan bizalmi viszony állhatott fenn az elkövető pedagógus hivatásából eredően, amely viszonynál fogva a kiskorú a tanár szándékainak helyességéről meg volt győződve, bizalmat, tiszteletet érzett iránta.”
A járási gyámhivatal a büntető feljelentéssel egy időben a kiskorút védelembe vette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!